Haberler

İstanbul'da Terör Örgütü Operasyonu

Yasadışı DHKP-c Terör Örgütünün Yeniden Toparlanmak İçin İşyeri Baskınları ve Haraç Alma Olaylarına Yöneldiğinin Belirlenmesi Üzerine, Polis Örgüte Yönelik Çok Yönlü Soruşturma Başlattı.

Yasadışı DHKP-C terör örgütünün yeniden toparlanmak için işyeri baskınları ve haraç alma olaylarına yöneldiğinin belirlenmesi üzerine, polis örgüte yönelik çok yönlü soruşturma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince, gerçekleştirilen çalışmalarda, önce örgüt yöneticileri ve kaldıkları adresler belirlendi. Ardından, 7 Aralık 2006 tarihinde İstanbul'un çeşitli semtlerinde eş zamanlı olarak aralarında Yürüyüş dergisi, Halk ve Özgürlükler Cephesi, Temel Haklar ve Özgürlükler Federasyonu bürolarının da bulunduğu 20 ayrı adrese yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, DHKP-C'nin adı açıklanmayan sözde İstanbul sorumlusu ile Temel Hak ve Özgürlükler Federasyonu Başkanı Asuman Ö.'nün de aralarında bulunduğu ve tamamı örgüt yöneticilerinden oluşan 7'si kadın 32 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

ÇELİK KAPILAR BALYOZ VE KAYNAK MAKİNALARI İLE AÇILDI

"Yürüyüş" dergisinin Beyoğlu'ndaki merkezine yapılan baskın sırasında, merkezin girişindeki 4 kat çelik kapı dikkat çekerken kapılar balyozla kırılarak ve kaynak makineleriyle kesilerek açıldı. Bu sırada, dergi merkezinde bulunan ve göz altına alınan örgüt yöneticilerinin dergi merkezinde örgüte ait dokümanları yakmaya çalıştı. Yakalanan kişilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 99 demir cop, demir çubuk ve ağaç sopalar, 3 zincir, eylemlerde yüzü kapatmak için kullanılan 15 maske, çok miktarda molotof kokteyli yapım malzemesi, 29 pankart, 31 bilgisayar, 10 hard disk, 6 flash disk, CD ve disketler, 2 telsiz, 1 daktilo, bildiri, afiş ve pullama, tek tip kıyafetler, örgütsel yayın ve dokümanlar ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde terör örgütü yöneticileri sorgulanırken İstanbul'un çeşitli semtlerinde, örgüt sempatizanları saatler süren araç yakma ve polise saldırı eylemleri yaptı.

ÖRGÜT YAPISINI ORTAYA ÇIKARAN CD ELE GEÇİRİLDİ

Emniyetten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, tabanını kaybetme noktasına gelen söz konusu terör örgütünün İstanbul'un değişik bölgelerinde halka karşı şiddet baskı, korkutma, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanarak yeniden toparlanmak ve örgüte gelir temin etmek amacıyla 17 silahlı işyeri ve ev baskını, 18 kişinin dövülmesi, 1 silahlı gasp ve haraç toplama eylemlerini gerçekleştirdiğinin belirlendiği kaydedildi. Örgütün eylemleri "Yürüyüş" adlı dergi merkezinden yönettiği belirlenirken söz konusu dergi merkezinde ele geçirilen ajanda sayfalarının içerisine gizlenmiş örgüt yapısını ortaya çıkaran CD ele geçirildi. Tamamı yakılamadan ele geçirilen örgüt doküman ve örgüt bilgilerini içeren bilgisayar ve Cd'lerin detaylı incelemesini sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title