Haberler

İstanbul'da Sürücü Kurslarına Operasyon

İstanbul'da Çeşitli Semtlerde Bulunan 25 Sınav Salonu ve 17 Ayrı Sürücü Kursuna Düzenlenen Eş Zamanlı Operasyonlarda 112 Kişi, Gözaltına Alındı.

İstanbul'da çeşitli semtlerde bulunan 25 sınav salonu ve 17 ayrı sürücü kursuna düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 112 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un çeşitli semtlerinde bulunan bazı sürücü kurslarında, sahte belgelerle ehliyet verildiği ve ehliyet imtihanlarına gerçek kişilerin yerine başkalarının girdiği yönündeki ihbarları değerlendiren Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kurslara yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu okullara yönelik sürdürülen 3 aylık çalışmanın ardından, İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin katılımıyla belirlenen 25 sınav salonu ve 17 ayrı sürücü kursuna yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, kurs sahipleri ve idarecilerinin de aralarında bulunduğu 112 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin işyerinde yapılan aramalarda, çok sayıda bilgisayar ile dokümanlara da el konuldu.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan kişilerin, düzenledikleri sahte belgelerle ehliyet aldıkları ve ehliyet imtihanlarına gerçek hak sahipleri yerine başka kişileri sokarak ehliyet verdikleri belirtildi.

(AS-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title