Haberler

İstanbul'da Sahtecilik Şebekesi Ele Geçirildi

İstanbul`da sahte nüfus cüzdanı ve pasaport belgeleri düzenleyerek, göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 1`i bayan, 2`si polis olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, adliyeye sevk edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nün yaptığı araştırmalarda, aralarında bazı polis memurlarının da bulunduğu bir şebekenin para karşılığı sahte nüfus cüzdanıyla pasaport belgesi düzenledikleri ve düzenledikleri belgelerle göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edildi. Operasyonda hazırlıklarını tamamlayan ekipler, şebeke üyelerinin yakalanması için Kağıthane, Eminönü, Beyoğlu ve Bakırköy ilçelerinde 7 ayrı adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Operasyonda, şebeke lideri S. A., yardımcısı, N.A ve aralarında 1`i bayan, 2`si polis memuru olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, çok sayıda kimlik kaplamada kullanılan PVC kağıdı, 1 adet daktilo, 1 adet tarayıcı, 1 adet kimlik kaplama cihazı, 1 adet marka tarayıcı, 1 adet harici bellek, 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet bilgisayar kasası, çok sayıda sahte kimlik kartları ve pasaportlar ile baskıda kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Şebekenin, yurt dışında mülteci olarak gitmek isteyen kişilere siyasi suçlu olduklarını gösterir belgelerde hazırladıklarını ortaya çıkarken, şebekenin kaçırdıkları şahısları Zagrep, Bosna Hersek`e buralardan Malta ve Varşova`ya sahte pasaportlarla kaçırıp, oradan da ikinci bir sahte pasaportla yurtdışına gönderdikleri tespit edildi. Ayrıca şebekenin Avrupa ülkeleri için ise 2 bin 500 ile 5 bin euro karşılığında bu kişileri yurtdışına kaçırdıkları öğrenildi.

Yetkililer, şebekenin, polis tarafından aranan ve yurt dışı çıkış yasağı bulunan kişilere sahte pasaport ile kimlik hazırladığını ve belgeleri 500 ile bin dolar arasında sattıklarını belirtti. Emniyetteki sorguları tamamlanan şahıslar, Bakırköy Adliyesi`ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title