Haberler

İstanbul'da Sahtecilik Operasyonu

Kurdukları Paravan Şirketler Üzerinden Piyasaya Sahte ve Naylon Fatura Sürdükleri İleri Sürülen 2 Ayrı Şebekenin 4 Elemanı Düzenlenen Operasyonla Yakalandı. Zanlılarla Birlikte 1 Adet Ruhsatsız Tabanca ile Sahtecilikte Kullanılan Çeşitli Malzemeler Ele Geçirildi.

Kurdukları paravan şirketler üzerinden piyasaya sahte ve naylon fatura sürdükleri ileri sürülen 2 ayrı şebekenin 4 elemanı düzenlenen operasyonla yakalandı. Zanlılarla birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca ile sahtecilikte kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Bazı kişilerce kurulan paravan şirketler üzerinden piyasaya yüklü miktarda sahte ve naylon fatura sürüldüğü bilgisi üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Ardından bir ev ve işyerine baskın düzenleyen ekipler, Abdullah S. ile Abdurrahman S. adlı iki kardeşi gözaltına aldı. Zanlıların evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda 14'lü tabir edilen 1 adet ruhsatsız tabanca, 6 firmaya ait sahte fatura koçanı ile 12 adet sahte kaşe ele geçirildi. Faturaları yüzde 3 ila 5 oranlarında değişen komisyonla piyasaya süren 2 kardeş hakkında 'sahtecilik' suçundan işlem başlatıldı.

Öte yandan sahte evraklarla ruhsat, ehliyet ve nüfuz cüzdanı yaptıkları tespit edilen Bülent Ö. ile Çoşkun O. da Bakırköy'de düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Zanlıların üzerlerinde ikamet ettiği yerlerde yapılan aramalarda sahtecilikte kullanılan çok sayıda malzemeler ele geçirildi.

(AS-ED-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title