Haberler

İstanbul'da Ramazan Ayının İlk Sahuru

İstanbul'da ramazan ayının ilk gecesinde Ümraniye Belediyesi vatandaşlara sahur ve temcid etkinliği düzenledi.

İstanbul'da ramazan ayının ilk gecesinde Ümraniye Belediyesi vatandaşlara sahur ve temcid etkinliği düzenledi.

Ümraniye Belediyesi'nin Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan binasının bahçesinde düzenlenen etkinliğe, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Egemen Bağış, Osman Boyraz, İsmet Uçma, Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniyeliler katıldı.

Belediyenin bahçesine kurulan masalarda vatandaşlara peynir, zeytin, haşlanmış yumurta gibi sahurluk yiyeceklerin yanı sıra etli bulgur pilavı, ayran ve çay ikram edildi.

Sahur etkinliğinde tasavvuf müziği dinletisi, lazer gösterisi ve çocuklar için de meddah gösterisi düzenlendi.

Sahur etkinliğinde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, mübarek ramazan ayının ilk sahurunu hep beraber yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Rabbim bize bu güzellikleri yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin. Nice ramazanlarda bunu hep beraber yapmayı nasip etsin. Bu ilk sahurumuz inşallah bir ay boyunca tüm İslam alemi bu güzelliği yaşayacak. Rabbim dualarımızı kabul etsin, ihya etmeye çalıştığımız 'temcid' geleneği ile ruhlamıza esenlik ve huzur versin, hayırlı ramazalar diliyorum" dedi.

İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ise yaptığı konuşmada Ramazan ayının ilk sahurunda, sahur heyacanını Ümraniye'de paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, Ramazanı şerfin mübarek olmasını diledi.

Yapılan konuşmalar ve yenen sahur yemeğinin ardından temcid duaları okundu.

Eyüp Sultan'da sahur

Öte yandan, ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı vatandaşlar, ilk sahur için Eyüp Sultan Camisi'ne geldiler. Cami avlusunun dışındaki büyük meydanda yerlere sofralar kuran vatandaşlar sahur için hazırladıkları yiyecekleri yediler.

Eyüp Sultan'da sahur yapanlar arasında sadece İstanbullular değil şehir dışandan gelen vatandaşlar da vardı. - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Egemen Bağış Hasan Can Ümraniye İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title