Haberler

İstanbul'da Perakende Fiyatlar % 0,08 Azaldı

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 Bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksine Göre, Perakende Fiyatlar Haziran Ayında Yüzde 0,08 Oranında Azaldı.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 bazlı İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksine göre, perakende fiyatlar Haziran ayında yüzde 0,08 oranında azaldı.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre, 2007 Haziran ayında perakende fiyatlardaki azalış oranı 2005 ve 2006 yılı hariç son 10 yılın Haziran ayları itibarıyla en düşük enflasyon rakamını oluşturdu.

İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinde yer alan gıda harcamaları dışındaki tüm gruplarda genel fiyat seviyesinin üzerinde artışlar kaydedilirken, gıda harcamaları grubunda mevsimsel özelliklere bağlı olarak fiyat azalışları oldu.

Söz konusu indeksin yıllık artış oranı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,72 olarak gerçekleşti.

Toptan fiyatlar da 2007 Haziran ayında yüzde 0,94 azaldı. Bu rakam, son 10 yılın Haziran ayları itibarıyla gerçekleşen en düşük aylık değişim oranı oldu.

Toptan Eşya Fiyatları İndeksinin Haziran ayı itibarıyla yıllık artış oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,71 oldu.

Perakende fiyat hareketlerini yansıtan geçinme endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,08 azalış gösterdi.

Gıda harcamaları grubunda geçtiğimiz ay yüzde 1,43'lük düşüş yaşanırken, konut harcamaları grubunda yüzde 0,85, ev eşyası harcamaları grubunda yüzde 26, giyim harcamaları grubunda yüzde 1,68, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubunda yüzde 1,40, ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubunda yüzde 0,28, kültür, eğitim ve eğlence harcamaları grubunda ise yüzde 0,21'lik artış görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title