Haberler

İstanbul'da ÖSS Önlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Haziran Pazar Günü Yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Dolayısıyla Kentte Çeşitli Önlemler Aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) dolayısıyla kentte çeşitli önlemler aldı.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Genel Sekreter Mesut Pektaş'ın başkanlığında eğlence yerleri işletmecileri ile yapılan toplantıya Beyoğlu, Boğaz ve Beşiktaş bölgelerindeki eğlence yerlerinin işletmecileri ile Zabıta Daire Başkanlığı ve emniyet yetkililerinin katıldığı bildirildi.

Açıklamada, toplantıda, eğlence yeri işleticilerinden 17 Haziran 2007 Pazar günü yapılacak ÖSS'nin bir akşam öncesi ve sınavın yapılacağı saatlerde ticaretlerini etkilemeden, ancak öğrencilerin huzurunu göz önünde bulundurarak gürültü yapılmaması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerinin istendiği kaydedildi.

Açıklamada, eğlence yeri işletmecilerinin de sınav günü çevreyi ve öğrencileri rahatsız etmemek için aşırı gürültüden kaçınacaklarını belirttikleri ifade edildi.

DİĞER ÖNLEMLER

Açıklamaya göre, ÖSS sınavı için yapılacak diğer çalışmalar ise şöyle:

“-İETT otobüsleri, sınava girecek öğrenciler için Kadıköy, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim Meydanı, Eminönü Meydanı ve Beyazıt Meydanı'ndan 26 ilçeye ve ilçe dahilindeki semt merkezlerine ücretsiz olarak sefer yapacak.

-İDO'nun şehir hatları vapurları ile tramvay ve metro hatlarında da sınav günü ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak.

-Sınavın yapılacağı tüm ilçe ve semtlerde su kesintisi yapılmayacak.

-16-17 Haziran 2006 tarihlerinde, Kadıköy Vapur İskelesi, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim, Eminönü, Beyazıt, Mecidiyeköy, Üsküdar ve Bakırköy meydanlarında, sınava girecek öğrencilere ve ailelerine yardımcı olmak ve rehberlik etmek amacıyla Mobil Danışma Merkezleri kurulacak.

-Toplu taşıma araçlarını kullanamayan engelli (tekerlekli sandalye kullanan ve görme engelli) üniversite adaylarının evlerinden sınav yerlerine ulaşımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 10 adet asansörlü minibüs, 75 adet minibüs ve 150 adet binek araç ile ücretsiz olarak sağlanacak.

-Sınav servisinden yararlanmak isteyen öğrencilerin Özürlüler Çağrı Merkezi'nin (212) 2524200-171 numaralı telefonunu arayarak isim, adres ve sınava girecekleri merkezleri yazdırmaları gerekiyor.

-Sınavın yapılacağı merkezlerin çevresi temiz tutulacak ve sınav esnasında işportacı ve seyyar satıcıların gürültü oluşturarak öğrencileri rahatsız edecek şekilde satış yapmalarına izin verilmeyecek.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Çamlıca, Fethipaşa, Gözdağı, Florya, Arnavutköy, Kasımpaşa, İstinye ve Beykoz'daki sosyal tesislerinde sınava girecek öğrenci ve ailelerine sınav gününe mahsus olmak üzere yüzde 25 indirim yapılacak.

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve ilk kademe belediye başkanlıklarına bağlı zabıta ekipleri, alınan ve alınacak tedbirlerin uygulanması, izlenmesi ve denetlenmesi ile ilgili olarak sınav salonları çevresinde görevlendirilecek.

-Sınav yapılacak okulların yakınlarındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapım işleri ve şantiye çalışmalarına ara verilecek.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title