Haberler

İstanbul'da Ormanlara Giriş Yasaklanacak

İstanbul'daki Piknik Alanları Dışındaki Tüm Ormanlar Valilik Emriyle 1 Haziran'dan 31 Ekim'e Kadar Giriş ve Çıkışa Kapatılacak.

İstanbul'daki piknik alanları dışındaki tüm ormanlar valilik emriyle 1 Haziran'dan 31 Ekim'e kadar giriş ve çıkışa kapatılacak.

İstanbul Orman Yangınlarını Önleme ve Söndürme Kurulu, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fahir Can'ın başkanlığında İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü salonunda toplandı. Kabul edilen tedbirlerden bazıları şöyle:

"-Piknik alanları dışında tüm ormanlar, valilik emriyle 1 Haziran tarihinden 31 Ekim tarihine kadar giriş ve çıkışlara kapatılacak.

-Jandarma, polis ve orman ekipleri 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında hassas bölgelerde devriye hizmeti görecek.

-Anız yakılması yasağına uyulması sağlanacak.

-Orman içinde izinsiz konaklamalara, orman ekipleri, jandarma, güvenlik güçleri ve köy muhtarları tarafından meydan verilmeyecek.

-Enerji nakil hatlarının güzergahlarında bulunan ormanlık alan yangın mevsiminden önce temizlettirilecek.

-Yangın sezonunda İstanbul'da bir adet keşif helikopteri konuşlandırılması için girişimlerde bulunulacak.

-Havai fişek gösterileri ormana yakın mevkilerde yangın riski oluşturduğu için bu yerlerde havai fişek gösterilerinin yapılması ilgili kaymakamın iznine tabi olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title