Haberler

İstanbul'da Naylon Fatura Operasyonu

İstanbul'da Naylon Fatura Düzenleyerek Komisyon Karşılığı Sattıkları Öne Sürülen 6 Kişi Gözaltına Alındı.

İstanbul'da naylon fatura düzenleyerek komisyon karşılığı sattıkları öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin naylon fatura düzenleyerek komisyon karşılığı satıldığını tespit ederek Bakırköy, Bahçelievler ve Kadıköy'de 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon yapılan iş yerlerinde yapılan bilgisayar, fatura ve evrak incelemeleri yapan mali polis, şebeke lideri olduğu öne sürülen R.Y'nin de aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda çeşitli şirketler adına düzenlenmiş çok sayıda boş ve dolu naylon fatura ele geçirildi. Zanlıların faaliyette bulunan ve ilgisiz kişilerin üzerine kayıtlı reklam ajansları adına çeşitli matbaalarda fatura bastırdıkları ve yaklaşık 25 milyon YTL tutarındaki faturaları bazı şirketlere sattıkları öne sürüldü.

Faturayı satın alan şirketlerin bu faturaları KDV, stopaj ve kurumlar vergisi oranlarını düşürmek için kullandıkları belirtildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, kesilen faturalar ve bu faturaları kullanan şirketler ile ilgili İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçtiği öğrenildi.

Aralarında benzer suçlardan kaydı olanların da bulunduğu zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(AS-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title