Haberler

Milli Ağaçlandırma Günü'nde 160 bin 771 fidan toprakla buluştu

Güncelleme:

İstanbul'da, "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, 160 bin 771 fidan dikildi.

İstanbul'da, "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, 160 bin 771 fidan dikildi.

Arnavutköy'de Tayakadın Mahallesi Kuzey Marmara Otoyolu kenarında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Orman Genel Müdürlüğünün hazırladığı tanıtım videosu gösterildi.

Törende konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan etkinliğin bu yıl ikincisinin düzenlendiğini hatırlattı.

Bu etkinliğin Türkiye genelinde yapıldığını anlatan Yerlikaya, şunları söyledi:

"Güzeller güzeli İstanbul'da da aynı anda milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyor, 'Bugün fidan, yarın nefes' diyoruz. Ağaçlandırma gününü, biz başlattık, artık dünya kutluyor. Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi için başlatılan kampanyamız, bu yıl 30'u aşkın ülkede sahiplenilen küresel bir seferberliğe dönüştü. Bugün burada hep beraber, daha yeşil bir gelecek, daha yeşil bir İstanbul için irademizi tekrarlıyor, ileriye doğru büyük bir adım daha atıyoruz."

Geçen yıl Milli Ağaçlandırma Günü'nde Türkiye'de, 13 milyon 700 bin fidan dikildiğini anımsatan Yerlikaya, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak, bundan sonraki hedefimiz her vatandaşımıza bir ağaç düşecek şekilde 83 milyon fidanı sahiplendirmek. Hamdolsun, İstanbul olarak 1 milyon 589 bin fidanı sahiplendirme hedefimizin yüzde 59'u olan 940 bin sayısını geçtik. Biz bu seferberliğe, İstanbul'umuzda, hız kesmeden devam ediyoruz. Şehrimizin, 541 bin hektarlık yüzölçümünün yüzde 44'ü ormanlardan oluşuyor. Geçen sene bugün, şehrimizde 177 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugün Arnavutköy'de, Şile'de, Sarıyer'de, Çatalca'da, Beykoz'da, Çekmeköy'de, Pendik'te, Silivri'de ve Adalar'da 105 hektar alana toplam 160 bin 771 fidanı aynı anda toprakla buluşturuyoruz. Sadece burada, 51 bin 750 fidan dikeceğiz. Yeşil seferberliğimizi hep birlikte devam ettireceğiz. ağaç sevgimiz, yeşil sevdamız bizleri hep buluşturacak."

Kendilerini burada buluşturanın ağaç sevgisi ve fidan kardeşliği olduğunu dile getiren Yerlikaya, "Burada başlayan dostluk, bir ömür devam eder. Toprakla bağını koparmayan insan, köklerinden, tarihinden, asla kopmaz, kopamaz. onun için buradayız. İstanbul'umuz için, vatanımız için, istikbalimiz için el ele, gönül gönüleyiz." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, 11 Kasım'ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

2020 yılı sonunda İstanbul'a 2 milyon 100 bin adet fidan dikilecek

İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, doğaya, çevreye ve insana duyarlılığın gösterildiği böyle güzel bir etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şahin, hızla artan nüfusun, şehirleşmenin, ekonomik faaliyetlerin ve tüketim alışkanlıklarındaki çeşitliliğin, çevre ve doğal kaynakların üzerindeki baskıyı artırdığını belirterek, "Çevre kirliliği, iklim değişikliği, küresel ısınma, çölleşme, ormansızlaşma ve su kıtlığı, gıda güvenliği gibi küresel ölçekli sorunlar, dünya gündemindeki yerini hala korumaktadır. Sanayileşmenin hız kazandığı günümüzde toprağın, havanın, suyun ve bunların oluşturduğu güzelliklerin korunması, gün geçtikçe önemi artan bir konu olarak gündemimizde durmaktadır." diye konuştu.

Şahin, 2010-2019'da İstanbul'da 16 milyon 770 bin fidan dikildiğini ifade ederek, 2020 yılı sonunda da 2 milyon 100 bin fidan dikileceğini belirtti.

Etkinliğe, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, ilçe kaymakamları, öğrenciler ve öğretmeler katıldı.

Etkinlikte, Vali Yerlikaya öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Kaynak: AA / Güncel

Arnavutköy İstanbul Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title