Haberler

İstanbul'da Liselerarası Spor Şöleni

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünce bu yıl 3'üncüsü düzenlenen İBB Başkanlık Kupası Liselerarası Spor Şöleni final programında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Sinan Erdem Spor Salonundaki etkinlikte, 39 ilçeden 240 lisenin basketbol, voleybol ve futsal branşlarında 500 takım ve 7 bin sporcu ile yarıştığı müsabakalarda derece alan okulların takımlarına ödülleri verildi.

Zeytinburnu Merkez Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi futsal, Cağaloğlu Anadolu Lisesi voleybol, Fenerbahçe Anadolu Lisesi erkek basketbol ve İstanbul Kadıköy Lisesi ise kız basketbol kategorilerinde altın madalyanın sahibi oldu.

İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, burada yaptığı açıklamada, sporun yaygınlaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

İBB'nin okul bahçelerine yaptığı spor salonlarının Türk sporu için güzel bir hizmet ve alt yapı olduğunu dile getiren Kep, altyapısız başarı sağlanamayacağına dikkati çekti.

Okul bahçelerindeki spor salonlarının uluslararası başarılara katkı sağlayacağına inandığını aktaran Kep, şöyle konuştu:

"Sporcularımız buralarda antrenman yaparak büyük organizasyonlara hazırlanmaktadır. İçlerinde dereceye girmiş, madalya almış birçok sporcumuz var. Aynı zamanda İBB'nin spor kulübü bünyesinde de sporcu yetiştirme merkezimiz var. 3 bine yakın lisanslı sporcumuz 20'yi aşkın branşta burada faaliyet göstermektedir. 20'ye yakın okul spor salonu inşaatı devam ediyor. 20'ye yakın da yapımı planlanıyor. Yaptığımız yatırımlarla ve organizasyonlarla biz çocuklarımızın, gençlerimizin sporla büyümesini, sporu bir hayat felsefesi haline getirmesini arzu ediyoruz."

Konuşmanın ardından, çekilişle bir öğrenciye tablet bilgisayar verildi, kendilerine "Karizma Show" adını veren grup tarafından akrobasi gösterisi sunuldu.

Programa, eski milli futbolcular Bülent Korkmaz, Ümit Davala, Ahmet Dursun, Necati Ateş, Ergün Pembe ve Tayfur Havutçu da katıldı.

Daha sonra ünlü futbolcularla liseli sporcular kısa bir süre futsal maçı oynadı.

Programın sonunda ödül alanlarla protokol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sinan Erdem Zeytinburnu Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title