Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Güncelleme:

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali", 21-26 Haziran'da sanatseverlerle buluşacak.

Etkinlik kapsamında, 21 Haziran'da Zorlu Center PSM'de "Kont Dracula" eseri sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahneleyeceği "Bach Alla Turca" ise 24 Haziran'da Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi'nde izlenebilecek.

Festivalin yarışma bölümüne katılmaya hak kazanan 20 ülkeden 34 dansçı, 22-23 Haziran'da yarı finalde yarışacak. Yarı finali geçen dansçılar, 25 Haziran'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek finale katılacak.

Etkinliğin ödül töreni ve gala gecesi ise 26 Haziran'da CRR Konser Salonu'nda yapılacak.



"42. İstanbul Müzik Festivali"


"42. İstanbul Müzik Festivali" kapsamında yarın, keman sanatçısı Tedi Papavrami, viyolonsel sanatçısı Xavier Philips ve piyanist François-Frederic Guy, Beethoven ve Brahms'ın gençlik dönemi yapıtlarından oluşan programla dinleyicilerin karşısına çıkacak. "Yıldızlarla Oda Müziği-II" isimli konser, Surp Vorvots Vorodman Kilisesi'nde gerçekleştirilecek.

Arp sanatçısı Xavier de Maistre, 21 Haziran'da Aya İrini Müzesi'nde L'Arte del Mondo ile aynı sahneyi paylaşacak. Konser öncesi, yaşayan en büyük orkestra şeflerinden kabul edilen Zubin Mehta'ya "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sunulacak. Maistre, 23 Haziran'da ise Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da koloratür soprano Diana Damrau ile konser verecek.

Çinli piyanist Yuja Wang, keman sanatçısı Kirill Troussov ve viyolonsel sanatçısı Gautier Capuçon, 24 Haziran'da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall'da sahne alacak.

İstanbul Müzik Festivali, ölümünün 60. yılında Türk edebiyatının önemli isimlerinden Sait Faik'i, piyanist Fazıl Say'a verdiği yeni yapıt siparişiyle hatırlıyor.

Fazıl Say ve Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü'nün 25 Haziran'da Burgazada Meydanı'nda sahne alacağı konserde, Birsen Tezer ve Serenad Bağcan vokal olarak, Demet Evgar, Songül Öden ve Esra Bezen Bilgin de anlatıcı olarak izleyici karşısına çıkacak.

"Avea ile Yıldızlar Açıkhava'da" konserleri kapsamında ise 21 Haziran'da Zülfü Livaneli, 24 Haziran'da Sertap Erener, 25 Haziran'da Erol Evgin, 26 Haziran'da ise Kenan Doğulu Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sahne alacak.


Tori Amos, 7 yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümü "Unrepentant Geraldines"in turnesi kapsamında, 22 Haziran'da KüçükÇiftlik Park'ta hayranlarıyla buluşacak. Bugüne kadar 12 milyonun üzerinde albüm satan, 1000'in üzerinde konser veren sanatçı, müzik otoriteleri tarafından son 20 yılın en başarılı ve saygı duyulan söz yazarı ve müzisyenlerinden biri olarak gösteriliyor.



"Akbank Sanat Caz Günleri"

Akbank Sanat'ın dünyaca ünlü isimleri ve genç yetenekleri müzikseverlerle buluşturduğu Akbank Sanat Caz Günleri, Elif Çağlar Muslu'nun 25 Haziran'da gerçekleştireceği konserle sona erecek.

Muslu, konserde, söz ve müziği kendine ait olan "M-U-S-I-C" isimli İngilizce albümünden ve 2014 yılı başında yayınladığı Türkçe single'ı "Hafif Batı Müziği"nden eserler seslendirecek.

Muslu'ya, saksafonda Engin Recepoğulları, piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman eşlik edecek.


Gösteri

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, "Avea ile Yıldızlar Açıkhava'da" konserleri kapsamında 22 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

"Anadolu Ateşi Evolution" ve "Troya" adlı gösterileriyle, yurt içi ve yurt dışında sahne almaya devam topluluk, bugüne kadar Yeni Zellanda'dan Amerika'ya, Sibirya'dan Bahreyn'e 87 ülkede 275 şehirde performans sergiledi.


Sergi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Taksim Meydanı'nın 19. yüzyıl'dan 1960'a uzanan süreçte geçirdiği değişim ve dönüşümlere fotoğraf, gravür ve harita üzerinden ışık tutan "Taksim: İstanbul'un Kalbi" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi 11 Ekim'e kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Piyanist İstanbul Akbank Muslu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title