Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

Cats Müzikali, 21 Ocak'ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak Rus Devlet Akademik Oda Orkestrası "Vivaldi Orkestra", yarın ve 18 Ocak'ta TİM Show Center'da konser verecek İsviçreli piyanist Cedric Pescia, İstanbul Resitalleri kapsamında yarın Sabancı Müzesi'nde sahne alacak "Sanat Objesi Olarak Sanatçı" sergisi yarından itibaren Kadıköy Belediyesi Caddebostan Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Dünyanın en önemli müzikallerinden olan Cats Müzikali, 21 Ocak'ta Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Türkiye'ye ilk kez gelen müzikal, T.S. Eliot'un "Old Possum's Book of Practical Cats" adlı kitabına ve Andrew Lloyd Webber'in rekorlar kıran uyarlamasına dayanıyor.

Kediler arasındaki bir öyküyü anlatan müzikal, bugüne kadar 300'den fazla şehirde, 50 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

İlk kez 1981'de Londra'daki West End'de, 1982'de de Broadway'de izleyici ile buluşan müzikal, Londra'da 20 yıl boyunca sahnelendi.

Müziğin, dansın, şiirin, hayallerin, tiyatronun ve aşkın "mükemmel" uyumunu içinde taşıyan Cats, en iyi müzikal ve en iyi yönetmen dalları dahil olmak üzere Broadway'de 7 kez Tony Ödülü'nü kazandı.

Olivier Award en iyi müzikal ödülü ve en iyi orijinal kadro kategorisinde de Grammy ödülü bulunan Cats, 2008 yılında İngiltere çapında kapalı gişe oynadı.

"Vivaldi Orkestra" TİM Show Center'da

Rus Devlet Akademik Oda Orkestrası "Vivaldi Orkestra", 25 kişilik kadın orkestra kadrosuyla yarın ve 18 Ocak'ta TİM Show Center'da konser verecek.

Antonio Vivaldi'nin kurduğu kadın orkestrasının başarılı bir kopyası olan ve viyolonist Svetlana Bezrodnaya tarafından 1989'da kurulan  "Vivaldi Orkestra", konserde baroktan günümüze, klasikten çağdaş müziğe geniş bir repertuvar sunacak.

Repertuvarında, farklı tarzı, zamanı ve ülkeyi temsil eden binden fazla eserin bulunduğu orkestra, 25 yılda iki binden fazla konser verdi.

Dünyada birçok ülkede kapalı gişe konserler veren orkestra, tüm konserlerinde birbirinden farklı gösteriler sergileyerek seyircisine müzik ziyafeti sunuyor.

Budapeşte Festival Orkestrası, 23 Ocak'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak.

Şef Ivan Fischer yönetimindeki orkestra, konserde piyanoda Alexander Toradze eşliğinde Borodin'in "Poloveç Dansları", Prokofiev'in "3. Piyano Konçertosu Do Majör, Op. 26" ile Çaykovski'nin "6 Numaralı 'Patetik' Senfonisi, Si minör Op. 74" eserlerini seslendirecek.

Keman sanatçısı Shlomo Mintz, piyanist Itamar Golan ve çellist Dmitry Yablonsky, 22 Ocak'ta İş Sanat'ta aynı sahneyi paylaşacak.

Konserde, Schubert'in piyano, keman ve çello için "Trio No. 2, D. 929, mi bemol Majör" ile Beethoven'ın piyano, keman ve çello için "Trio No. 7, Op. 97, Si bemol Majör Archduke" eserleri yorumlanacak.

Boğaziçi Caz Korosu, şef Masis Aram Gözbek yönetiminde 23 Ocak'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde olacak.

Dünya Koro Şampiyonası'nda iki şampiyonluğu bulunan Boğaziçi Caz Korosu, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya ve Macaristan'da performanslar sergiledi ve çeşitli ödüller kazandı.

Yaklaşık 40 kişilik kadrosuyla, çağdaş müzikten caza, çok sesli türkü düzenlemelerine kadar uzanan geniş bir repertuvara sahip koronun 14 madalyası bulunuyor.

İstanbul Resitalleri

İsviçreli piyanist Cedric Pescia, İstanbul Resitalleri kapsamında yarın Sabancı Müzesi'nde sahneye çıkacak.

Genç yaşına rağmen konser piyanistliği, jüri üyeliği, piyano profesörlüğü ve festival yönetmenliği alanlarındaki aktif çalışmalarıyla tanınan Pescia, Almanya, Rusya ve Norveç'in ardından İstanbul'da dinleyicileriyle buluşacak.

Sanatçı, konserde Schumann, Holliger, Schubert, Kurtag ve Beethoven'in eserlerini seslendirecek.

Bugüne kadar yayınlanmış 8 albümü bulunan sanatçının "Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge - L'art de la Fugue" albümü 28 Ocak'ta piyasaya çıkacak.

Konuklar, resital akşamı Anish Kapoor'un sergisini 18.00-19.30 saatlerinde ayrı bilet almadan gezebilecek.

İsveçli caz davulcusu ve besteci Magnus Öström, 18 Ocak'ta Salon İKSV'de konser verecek.

Modern cazın en ilham verici gruplarından Esbjörn Svensson Trio (EST) ile adını duyuran Öström, grupla 12 albüme imza attı.

Svensson'un 2008'de hayatını kaybetmesinin ardından grup dağılınca Öström, 2010 yılında kendi grubunu kurdu.

"Thread of Life" adlı ilk solo albümü 2011'de yayınlanan Öström, Dan Berglund ve Pat Meheny'nin de katkıda bulunduğu albümüyle eleştirmenlerden tam not aldı.

Yurt dışında gerçekleştirdiği konserler ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren keman sanatçısı Ayşen Ulucan, 22 Ocak'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak.

Sanatçı, konserde sahneye 1745 Petrus Guarnerius yapımı kemanla çıkacak. Ulucan, Amerikalı piyanist Stephanie Gurga eşliğinde Mozart ve Bartok'un eserlerini seslendirecek.

Hollanda'da geçen yıl "en başarılı isimlerden biri" seçilen, New York Carnegie Hall'da iki kez sahneye çıkan Karsu, "Confession" albümünün tanıtımı için Türkiye'ye gelecek.

Söz ve besteleri kendisine ait olan, içinde caz, soul, funk seslerini bir arada barındıran şarkılarında Türk müziği motiflerini kullanan Karsu'nun Avrupa'da beğeni toplayan "Confession" albümü, Türkiye'de müzikseverlerle buluşacak.

Karsu, albümün tanıtımı için 20 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödül Töreni'nde sahne alacak.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 18 ve 19 Ocak'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kalpak", Cevahir Salon 1'de "Kızılırmak", Cevahir Salon 2'de "Kontrbas", Küçük Sahne'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç" ile 18 Ocak'ta Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo" ve Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 17 ve 18 Ocak'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Yolcu", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Ocak", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Vakti Geldi", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Zegin Mutfağı", Ümraniye Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" isimli oyunlar izlenebilecek.

Yarın, Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde "Aşk Kokusu", Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde "İki Oyun Bir Ülke: Hesap Benden-Cumhuriyet İstasyonu", Caddebostan Kültür Merkezi'nde "Küçük Prens", 18 Ocak'ta Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde "Kafkas Tebeşir Dairesi", Profilo Kültür Merkezi Küçük Salon'da "Ayrılık", Yunus Emre Kültür Merkezi Büyük Salon'da 20 Ocak'ta "Titanic Orkestrası" isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.

- "Dansmavi" yarın prömiyer yapacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) 3 farklı baleden oluşan "Dansmavi" adlı eseri, yarın prömiyer yapacak.

3 perdeden oluşan bale Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Eser, 18 Ocak'ta aynı mekanda, 21 Ocak'ta da Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Dansmavi", modern bale "Creatures", neoklasik bale "Circle of Fifths" ve modern bale "Minyatür"den oluşuyor.

İDOB oyuncuları, 18 Ocak'ta Fulya Sanat'ta "Hüsn-ü Aşk'a Dair"  isimli bale gösterisini sergileyecek.

Sergi

"Sanat Objesi Olarak Sanatçı" sergisi yarından itibaren Kadıköy Belediyesi Caddebostan Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.

Sergide, 56 sanatçı tarafından ünlü ressamların en sevilen 42 tablosu canlandırıldı. Yapı Kredi Private Banking sponsorluğundaki projenin küratörlüğünü Nilgün Yüksel üstlendi, fotoğraf çekimlerini ise Niko Guido ve konuk sanatçı Hakan Çağlav yaptı.

Toplam 150 kişinin katkı sağladığı projede, eserlerin ve reprodüksiyonlarının anlatıldığı bir de katalog hazırlandı.

Dali'nin kız kardeşi olarak Hülya Koçyiğit, Kurzwell'in "Sarı Elbiseli Kadın"ı olarak Ahu Türkpençe, Max Beckmann'ın otoportresi olarak Haldun Dormen, Vermeer'ın "İnci Küpeli Kız"ı olarak Yasemin Mori, Sargent'in "Okuyan Adamı" olarak Cem Davran, Goya'nın "Satürn"ü olarak Hayko Cepkin, Kees von Dongen'in "Gelincik"i olarak Pelin Batu, Max Beckmann'ın tablosundaki karakterler olarak Gripin projeye destek verenler arasında yer alıyor.

Sergideki fotoğrafların her biri, Türk Eğitim Vakfı'na yapılacak 5 bin liralık bağış karşılığı satışa sunuldu. Sergi, 14 Şubat'ta kadar açık kalacak.

Tomurcuk Vakfı Sanat Danışmanı ve Resim Eğitmeni Günsu Saraçoğlu'nun "Şehrin Esaretinden Kaçarken…!" isimli kişisel resim sergisi 20 Ocak'ta açılacak.

Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Merkezi'nde açılacak sergide, sanatçının son dönemde yaptığı suluboya ve akrilik teknikle hazırladığı eserleri yer alıyor. 26 Ocak'a kadar açık kalacak sergide yaklaşık 35 eser bulunacak.

Sergi alanında, zihinsel engelli çocuklara destek veren Tomurcuk Vakfı gençlerinin iş atölyelerinde ürettikleri ürünler de sosyal sorumluluk projesi kapsamında satışa sunulacak.

Çocuklar için

Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde yarın arkadaşlığın, dayanışmanın ve dürüstlüğün önemini vurgulayan "Hayvanat Bahçesi Müzikali", çocukların karşısına çıkacak.

Akbank Sanat'ın Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda "İçerisi Dışarısı" adlı çocuk oyunu 18 Ocak'ta izlenebilecek.

TİM Fettah Aytaç Salonu'nda, 18 Ocak'ta "Oz Ülkesi", 19 Ocak'ta ise müzikal oyun "Balerin Prensesler" çocuklarla buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadıköy Belediyesi Zorlu Center Caddebostan Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title