Haberler

İstanbul'da Kültür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğünce Düzenlenen, 2010-2011 Kültür-sanat Sezonunun Açılışı Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğünce düzenlenen, 2010-2011 kültür-sanat sezonunun açılışı yapıldı.

Binbir Direk Sarnıcı'nda verilen kokteylle yapılan sezon açılışına Melihat Gülses, Ahmet Özhan, Ali Sürmeli, İlhan Şeşen ve Nihat Doğan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış programında konuşan Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesinin, çoğulculuk ve çeşitlilik anlayışı içinde kültür-sanat alanında yıllardır dünyadaki güncel gelişmeleri takip edip, kütüphanecilik, müzecilik, bilim, sanat ve kültür faaliyetlerini icra ettiğini söyledi.

Bununla birlikte, İstanbul'daki önemli kültür ve sanat kurumlarının da desteklendiğini ve onlarla birlikte yeni projeler üretildiğini belirten Öztürk, böylelikle milli ve evrensel nitelikteki kültür ve sanat değerlerinin insanların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Öztürk, bir toplumun medeniyet seviyesinin kültürle iç içe olması ve sanata değer vermesiyle ölçüldüğüne işaret ederek, 'Toplum olarak kültürel değerlerimizi bilip anlamadan, gelecek için yeni bir medeniyet yorumu ortaya koymamız mümkün değildir. İstanbullular için ise bu değerlere sahip çıkmak, çok daha önemli ve çok daha muhteşemdir' şeklinde konuştu.

Kültür ve sanat hizmetlerinin, şehrin merkezindeki vatandaşların erişebildiği bir hizmet olmaktan çıkarılıp, şehrin geneline yayılması düşüncesiyle hareket ettiklerini kaydeden Öztürk, Başakşehir, Sultanbeyli, Fatih, Eyüp, Çatalca gibi kentin farklı bölgelerinde çok sayıda yeni mekanların inşa edildiğini anlattı.

- 'ALKIŞIN BOL OLSUN İSTANBUL'-

Her yıl Ekim ayında kültür-sanat alanında gerçekleştirdiği etkinliklerle İstanbulluların karşısına çıkan Büyükşehir Belediyesi, bu sezonda da kentin kültürel mekanlarını şenlendirecek.

Yeni sezonun hazırlıklarını tamamlayan Kültür Müdürlüğü, bu sezonda da konserden sergiye, çocuk tiyatrosundan seminer ve konferanslara kadar oldukça geniş bir yelpazede yüzlerce seçkin programı sanatseverlerin beğenisine sunacak.

'Alkışın Bol Olsun İstanbul' sloganıyla açılan yeni sezonda devam eden etkinliklerin yanında bu yıl yeni programlar da repertuvara eklendi.

Seminerlerde Sadık Yalsızuçanlar, Erhan Afyoncu, Ali Bulaç, Azmi Özcan, Ferhat Aslan ve Mümtazer Türköne İstanbullularla bir araya gelecek.

Konserlerde ise Anjelika Akbar, Melihat Gülses, İstanbul Sazendeleri, Dilek Türkan, Suzan Kardeş, Yeni Türkü, Kardeş Türküler ve Şirin Pancaroğlu gibi isimler ilk defa bu dönemde Büyükşehir sahnelerinde yer alacak.

Çocuk oyunlarında devam edenlerin yanı sıra; Alaaddin'in Sihirli Lambası, Fareli Köyün Kavalcısı, Robinson Dans Öğreniyor, Kukla Show, Meraklı Rozalin, Mucitler Atölyesi (atölye çalışması), Benim Güzel Pabuçlarım ve Puslar Sahnede gibi oyunlar sahnelenecek.

(MAD-TUR-SO) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title