Haberler

İstanbul'da Kar Yağışı Akşam Saatlerine Kadar Sürecek

İstanbul'da Başlayan Kar Yağışı, Akşam Saatlerine Kadar Aralıklarla Hafif Olarak Devam Edecek.

İstanbul'da başlayan kar yağışı, akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif olarak devam edecek.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif olarak süreceğini, sıcaklıkların 8 ile 10 derece kadar azaldığını belirtti.

İstanbul'da yarın yağış beklenmediğini bildiren Yıldırım, hava sıcaklığının lodosla birlikte biraz artacağını kaydetti.

Yarın, saatte 60-70 kilometre hızla görülecek lodos fırtınasının İstanbul genelinde etkili olmasının beklendiğini belirten Yıldırım, Salı günü rüzgarın kara yele dönmesiyle birlikte sıcaklıkların tekrar azalacağını ve hafta boyunca mevsim normalleri civarında, yer yer altında seyredeceğini ifade etti.

Yıldırım, son 24 saat içinde yağış miktarının ise metre kareye Bakırköy'de 11, Sarıyer'de 12, Kadıköy'de 16, Pendik'te 40 kilogram olarak ölçüldüğünü bildirdi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, ayrıca bu gece don ve buzlanmaya karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini dile getirdi.

Marmara Bölgesi'nde yarın görülecek lodos fırtınası nedeniyle başta Bursa olmak üzere, soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunan Yıldırım, deniz ulaşımında görülebilecek aksaklıklara karşı da vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmalarını istedi.

Marmara Bölgesi'nde yarın yağış beklenmediğini kaydeden Yıldırım, salı günü Marmara'nın güney ve doğusunda hafif karla karışık yağmur görüleceğini söyledi. Yıldırım, Çarşamba günü bölge genelinde yağış beklenmediğini söyledi.

Yıldırım, bölgede hafta içerisinde sıcaklıkların mevsim normallerinde ve altında kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title