Haberler

İstanbul'da Kar Yağışı... -Akom, Sürücüleri Gece Yollarda Meydana Gelecek "Siyah Buz" Konusunda Uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (Akom), Sürücüleri Gece Yollarda Meydana Gelecek "Siyah Buz" Konusunda Uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sürücüleri gece yollarda meydana gelecek ''siyah buz'' konusunda uyardı.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Biriminin verilerine göre, İstanbul'un, sabaha karşı başlayan kar yağışının etkisi altına girdiği hatırlatıldı.

Meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM'un alarma geçerek tüm ekipleri sevk ve idare ettiği kaydedilen açıklamada, kar yağışının sabah 05.00'den itibaren Kâğıthane, Sultançiftliği, Gaziosmanpaşa, Terkos bölgelerinde etkili olduğu, kar kalınlığının ise 2 ile 4 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, bugünden itibaren kar yağışının azalacağı, gece ise buzlanma olacağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, sürücülerin bu gece ve yarın gece yollarda meydana gelecek olan siyah buza dikkat etmeleri, aşırı hız yapmamaları gerektiği kaydedildi.

Meteorolojik ihbar ile itfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Sosyal İdari İşler, İSKİ ve Katı Atık Değerlendirme Müdürlüğü ekiplerinin kontrol noktalarında konuşlandırıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''Ekipler, olumsuzluk olabilecek bölgelerde ve ana arterlerde çalışmalarını sürdürüyor. Yol bakım ve onarım ekipleri gece yarısından sonra ana arterlerde ve katılım noktalarında tuzlama çalışmaları yapacak.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, 9 bölge 16 şantiyede alarma geçti. Kar, buzlanma ve göllenmelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Tuzlama, kar kürüme, su tahliye ekipleri önemli kavşaklar, katılım noktaları, meydanlarda hazır bekletiyor. Kar yağışı ile birlikte ekipler devriye halinde bölgelerini kontrol ederek olumsuzluklara müdahale ediyor.

750 personel, her vardiyada 225 araç ile kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarına katılıyor. Hava koşullarının daha da sertleşmesi durumunda personel sayısı artırılacak. Ekipler ızgara, kanal, yol temizliği çalışmalarını sürdürüyor.''

-DENİZ ULAŞIMI-

Olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 07.30'da yapılması gereken Mudanya-Armutlu-Yenikapı-Bostancı, saat 17.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu-Mudanya, saat 14.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve saat 17.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği belirtilen açıklamada, feribot seferlerinde ise herhangi bir aksama ve iptal olmadığı vurgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü ekiplerinin ana arterlerde 10 ekip ile trafik kontrollerini sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, katılım noktalarında bekletilen çekicilerin olumsuzluklara müdahale ettiği, zabıta ekiplerinin ana arter ve tıkanıklık olan noktalarda trafik akışını yönlendirerek emniyet trafik ekiplerine yardımcı olduğu ifade edildi.

-SELDEN ETKİLENEN YERLER-

Açıklamada, ayrıca selden etkilenen Beykoz ve Sarıyer'de yapılan çalışmalara da yer verildi.

Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğü Lojistik Destek Merkezinin sele maruz kalan Beykoz, Tokatköy, Ballıdere, Dereseki ve Akbaba köylerinde vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşıladığı kaydedilen açıklamada, 142 personel, 6 büfe, 8 yemek dağıtım aracı ile 18 bin kişiye sıcak yemek, 4 bin 850 bin kumanya, 22 bin 500 bardak çay, 20 bin çorba ve 3 bin koli gıda dağıtımı yapıldığı vurgulandı.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin Beykoz bölgesinde 570, Sarıyer'de ise 102 ev ve iş yerinde ön tespit yaptığı belirtilen açıklamada, kesin hasar tespitinin ise ilçe belediyeleri ve valilik tarafından yapılacağı bildirildi.

İSKİ'nin 6 iş makinesi ve 27 personel ile dere temizleme çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün de sel baskınında evleri hasar gören 9 aileye barınma imkanı sağladığı, ayrıca 5 bin adet ekmek dağıtımı yapıldığı, 700 kişiye mont ve bot, 400 aileye battaniye, 300 aileye yorgan, 150 halı, 80 soba dağıtımının da kapı kapı dolaşılarak yapılmakta olduğu kaydedildi.

Sele maruz kalan açık alanların tamamının dezenfekte edildiği bildirilen açıklamada, Tokatköy'de 30 evin, Anadolu Kavağı'nda 18 ev ile 2 askeri binanın, Akbaba Köyü'nde ise 35 evin ilaçlanarak dezenfekte edildiği belirtildi.

Bölgeden çıkarılan 10 kamyon biyolojik atığın dezenfekte edilerek atık merkezine gönderildiği ifade edilen açıklamada, ''Beyaz Masa'' ekiplerinin Akbaba ve Dereseki köylerinde 50 evde ihtiyaç tespit çalışmalarını tamamladığı, Tokatköy'de ise çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

''Beyaz Masa'' birimine vatandaşlardan çeşitli konularda 14 ihbar geldiği vurgulanan açıklamada, ihbarların İSKİ, Yol Bakım, İtfaiye, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve ilçe belediyelerine bildirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title