Haberler

İstanbul'da Kar Alarmı

İstanbul'da Yarın Sabah Saatlerinde Başlaması Beklenen Yoğun Kar Yağışına Karşı İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bir Dizi Önlem Aldı.

İstanbul'da yarın sabah saatlerinde başlaması beklenen yoğun kar yağışına karşı İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı.

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu''nun İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan ilk toplantısının ardından, basın mensuplarının, beklenen kar yağışına karşı alınan önlemlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, kar yağışının yarın sabah 05.00'te başlayarak öğlen saatlerinde yoğunlaşacağını ve çarşamba gününe kadar yoğun bir şekilde devam edeceğini dile getiren Topbaş, araçların belli noktalarda konuşlandığını, ekiplerin de devamlı teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Topbaş, ''İstanbullular işe giderken mecbur kalmadıkça bireysel araçlarını kullanma yerine, toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Tabii okullar tatil olduğu için büyük bir avantaj. Ancak İstanbullular sabahleyin bulundukları noktalarda, 'çok fazla kar yok, gider gelirim' diye araçları müsait değilse, kar lastikleri takmadılarsa, kendi araçlarıyla çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Biz hazırlıklarımızı yaptık'' diye konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler de kar yağışına ilişkin gerekli duyuruların yapıldığını belirterek, 05.00'ten sonra ilave tedbir gerekirse İstanbullular'a duyuracaklarını bildirdi. Güler, şunları kaydetti:

''Biz tedbirlerimizi aldık. Genel hayatı etkilemeyecek şekilde tedbirlerimizi uygulayacağız. İlk planda kamuda görevli özürlü memurları, işçileri izinli saymayı planlıyoruz. Ama daha sonrasında kademeli olarak sayın başkanla da koordineli gereken tedbirleri almış olacağız. Hep birlikte hazırlıklıyız. Bu sefer çok kar yağsın istiyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title