Haberler

İstanbul'da Hırsızlık Operasyonu: 43 Gözaltı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak Suretiyle Yapılan Hırsızlık Olaylarına İlişkin Operasyonda 43 Kişinin Gözaltına Alındığını Bildirdi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle yapılan hırsızlık olaylarına ilişkin operasyonda 43 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde basın açıklaması yapan Vali Güler, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'' suretiyle evlerden ve kapıdan hırsızlık ile kasa hırsızlığı suçlarını işlediği belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendiğini bildirdi. Vali Güler, operasyonda 16'sı kadın 43 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Operasyonda çok sayıda ziynet eşyası, elektronik eşya ve tabanca ele geçirildiğini ifade eden Güler, 43 şüphelinin yanı sıra 1 emniyet amiri ile 7 polis memurunun da adliyeye sevk edildiğini kaydetti.

Vali Güler, İstanbul polisinin, ''özellikle de lüks semtlerde evlere girilmek suretiyle çeşitli hırsızlıklar yapan bir şebekeye'' yönelik operasyon düzenlediğini ve 41 hırsızlık olayının açığa çıkarıldığını kaydetti.

Vali Güler, emniyet mensubu kişilerin tamamının görevden uzaklaştırıldığını ve tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, ''Herhangi bir kurumsal kayırmacılık ve mesleki kayırmacılık içinde olmayız. Bu işi yapanların bu teşkilatta yeri yoktur'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title