Haberler

İstanbul'da Hayali İhracat Operasyonu

Kartal'da Özel Bir Antrepoya Düzenlenen Operasyonda, Sahte Evraklarla Yurt Dışına İhracat Yapıyor Gibi Göstererek Devleti Zarara Uğrattıkları İddia Edilen 20 Kişi Gözaltına Alındı. Yürütülen Soruşturmada Şebeke Elemanlarının 1 Milyon YTL'lik Vurgun Yaptıkları Belirlendi.

Kartal'da özel bir antrepoya düzenlenen operasyonda, sahte evraklarla yurt dışına ihracat yapıyor gibi göstererek devleti zarara uğrattıkları iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı. Yürütülen soruşturmada şebeke elemanlarının 1 milyon YTL'lik vurgun yaptıkları belirlendi.

Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir döneme damgasını vuran "Hayali İhracat" olayını yeniden ortaya çıkarttı. Mali dedektifler, Kartal'da bulunan özel bir antrepoda, sahte evraklarla, kağıt üzerinde ihracat yapılıyormuş gibi gösterilerek devleti milyonlarca liralık zarara uğratıldığını belirledi. Hemen harekete geçen polis, özel antrepoya baskın yaptı. Aralarında gümrük müşavirlerinin ve şirket yetkililerinin de bulunduğu 20 kişi yakalandı.

Çete elemanlarının sahte evraklarla, yurt dışından getirdikleri ham maddeleri işleyip yeniden yurt dışına göndermeleri gerekirken, göndermeyip yurda soktukları iddia edildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title