Haberler

İstanbul'da Güvenlik Tedbirleri Uygulanmaya Başlandı

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik Dünyasının Ruhani Lideri Papa 16. Benediktus'un İstanbul Temasları Öncesi, İlde Daha Önce Hazırlanan Güvenlik Tedbirlerinin Uygulanmasına Başlandı.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un İstanbul temasları öncesi, ilde daha önce hazırlanan güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına başlandı.

Alınan tedbirler kapsamında, Papa'nın bu akşam ziyaret edeceği Fener Rum Patrikhanesi'nin yakınındaki Kadir Has Caddesi'nin Unkapanı-Balat arası tamamen araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bölgede ev veya iş yeri olanların girişlerine arama ve kimlik kontrolünden sonra izin veriliyor.

Ayrıca, patrikhane çevresinde 3 ayrı polis kontrol noktası oluşturulurken, çevre binalardaki bazı evlerin pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrakları asıldığı görüldü.

Bu arada, Kadir Has Caddesi'nin sahil tarafına da polis bariyerlerini yerleştirildi. Bölgede çok sayıda polisin yanı sıra 2 panzer de görev yapıyor.

Papa 16. Benediktus'un bu akşam İstanbul'da ikamet edeceği Harbiye'deki Vatikan Temsilciliğine çıkan tüm cadde ve sokaklar da polis tarafından kontrol altında tutuluyor.

Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılırken, Saint-Esprit Katedrali ve hemen arkasında bulunan Vatikan İstanbul Temsilciliği yakınında ev ve iş yeri olanlar, arama ve kimlik kontrolünden geçirildikten sonra bölgeye alınıyor.

Papa'nın yarın ziyaret edeceği yerlerden Sultanahmet Meydanı'nda da güvenlik önlemleri arttırıldı. Divanyolu Caddesi'nden Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ne giden yolların kenarlarına polis bariyerleri yerleştirildi.

Papa 16. Benediktus'un İzmir'den gelişinde karşılanacağı Atatürk Havalimanı'nda da alınan önlemlerin uygulanmasına başlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title