Haberler

Fidye İçin Kaçırılan Pakistanlı Genç, 18 Gün Boyunca İşkenceye ve Cinsel İstismara Uğradı

Güncelleme:

İstanbul'a kaçak yollarla giriş yaparak Avrupa'ya gitmeye çalışan Pakistan uyruklu Ş.E'yi, kaçırarak Suudi Arabistan'da bulunan ailesinden 50 bin dolar fidye isteyen 3 kişi yakalandı. Operasyon sırasında 18 gün rehin tuttulan Ş.E.'nin işkence gördüğü ve şüphelilerin cinsel istismarına uğradığı tespit edildi.

REHİN TUTULAN GENÇ KURTARILDI, FİDYECİLER YAKALANDI

İstanbul'a kaçak yollarla giriş yaparak Avrupa'ya gitmeye çalışan Pakistan uyruklu Ş.E'yi, kaçırarak Suudi Arabistan'da bulunan ailesinden 50 bin dolar fidye istedikleri iddia edilen 3 kişi yakalandı. Düzenlenen operasyonda zorla bir evde tutulan 18 yaşındaki genç Ş.E. kurtarıldı. Öte yandan Ş.E.'nin Pakistan'da olan bir rütbeli bir polis memurunun attığı mesajla Türk polisine teşekkür ettiği belirtildi.

FİDYE ÖDEMELERİNE RAĞMEN ÇOCUK BIRAKILMAYINCA POLİSE HABER VERDİLER

Esenler'de 22 Şubat'ta meydana gelen olayda İstanbul'a yasa dışı yollarla geldiği öğrenilen Ş.E adlı genç, yolda silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Polis soruşturmasına göre Ş.E.'nin Suudi Arabistan'da bulunan ağabeyini arayan şüpheliler 50 bin dolar fidye istedi. Aile polise haber vermeden topladığı 6 bin doları şüphelilere gönderdi. Ancak genci bırakmayan zanlılar bir kez daha para istedi. Aile 40 bin lira göndermesine rağmen Ş.E., bırakılmayınca İstanbul'da bulunan bulunan bir akrabalarından yardım istedi.

POLİS BİR GÜNDE YERİNİ BULDU

Cumhuriyet savcılığına 10 Mart'ta başvuran Fahen Babar Kamhnan'ın şikayeti üzerine İstanbul polisi devreye girdi. Asayiş Şube Müdürlüğü, Rehine Kurtarma ve müzakere timi tarafından başlatılan soruşturmada polis, bir gün içinde zanlıların kimlikleri tespit etti. Pendik'te bir evde kaldığı tespit edilen şüphelilere yönelik 11 Mart'ta operasyon düzenlendi.

BİR ŞÜPHELİ EV ARKADAŞI ÇIKTI

Pendik, Kavaklıpınar mahallesinde bir eve yapılan baskında şüpheliler Pakistan uyruklu Rızvan K.(23) ile, Fuat A.(26) gözaltına alındı. Öte yandan olayla ilgisi olduğu tespit edilen mağdur Ş.E.'nin ev arkadaşı Ashvan A.(25) de yakalandı. Operasyon sırasında şüphelilerin 18 gün rehin tuttukları Ş.E de kurtarıldı. Ş.E.'nin işkence gördüğü ve şüphelilerin cinsel istismarına uğradığı tespit edildi. Ş.E.'nin işlemlerinin tamamlanmasını ardından sınırdışı edileceği belirtildi.

PAKİSTAN POLİSİNDEN TEŞEKKÜR MESAJI GELDİ

Öte yandan operasyonla ilgili Pakistan polisinden, İstanbul polisine teşekkür mesajı geldi. Ş.E.'nin bir akrabası olduğu öğrenilen rütbeli bir Pakistan polisinin attığı mesajda "Herkese iyi görevler ve vazifeler dilerim. Ulkemin kayıp bir vatandaşını kurtarmak adina gösterdiğiniz çaba ve uğraş için, bana gösterdiğiniz sabır ve saygı için, elinizden gelen yardımı esirgemediginiz için, aynı ülkeden olmasak da beni de kendiniz gibi görüp kapılarınızı açtığınız için çok teşekkür ederim. Her ülkenin iyisi kötüsü vardır. Pakistan vatandaşlarını bu şekilde tanıtan insanımız adına sizden özür dilerim. Bizler saygısız insanlar değiliz ama içimizde ister istemez cahil insanlar bulunuyor. İnşallah bir dahakine, daha güzel bir şekilde karşılaşmak ve sizlere gerçek Pakistan insanını göstermek nasip olur" dediği öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan 3 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Suudi Arabistan Pakistan İstanbul 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500

Yorumlar (35)

jay jay okocha:

Pakistan kadim dostumuzdur.Osmanli devletinin Turkiyeden sonra 2. buyuk gücüdür.

18
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

bu ülke yaşanamaz hala geldi. lütfen biz türk milleti olarak suriye, ırak, iran, pakistan, afganistan ve daha nicesi ülkemize istemiyoruz. insanımız açlıktan sokakta ölüyor, işssizlik gırla, . zaten suriyeli 3, 5 milyon vatandaşı besler dururuz 4-5 yıldır. başka insanlara neden bakarız. devlet büyüklerimize duyrulur gereği yapılsın

10
4
yanıtYanıtla
Haddiniaşan:

Biraz daha abartırsan kıyamet kopmuş anlamı çıkacak söylediklerinden

yanıt4
yanıt6
SERDAR ŞİMŞEK:

Bende orucumu tutyorum, cumaya gidiyorum ama! ortalık malesef pakistanlının, afganlının pisliklerinden geçilmyor adamlar pasaportsuz hergün akın-akın ülkemize geliyor. Hepsi açgözlü, cahil, sapık.

12
1
yanıtYanıtla
YURTLAR:

Kendi ülkemin sapığı bana yeter deseydin daha iyi olurdu Serdar. Amcası yeğenine, babası kızına, eniştesi baldızına, yatılı öğrenci yurdunda 25-30 erkek çocuğuna Pakistan''da tecavüz edilmiyor. Cumaya giden bir öğretmen tecavüzcü diye yqakalanıyor. Müslimanmış Cumaymış ölçü değil. İnsan olsun insan.

yanıt4
yanıt0
İLGİNÇ:

Uzun zamandır takip etmekteyim bu kanalı lakin görüyorum ki farklı amaçlarla haberler seçilerek servis ediliyor her gün mutlaka 2 istismar haberi veriliyor ve bunun üzerine yoğunlaşılıyor evet çok iğrenç bir durum lakin 80 milyon nüfusu olan bir ülkenin hele ki bu kadar fazla kültür farklılıklarının bir arada yaşadığı ülkemde tabi ki bu tarz olaylar kaçınılmaz lakin bu dönemde sanki daha fazla oluyor gibi servis edilmesi ilginç geçmiş ile şu anın tek farkı iletişim kolaylığı dikkatli olmak lazım

8
5
yanıtYanıtla
ziyan:

tüm yabancılar ülkemizden gitsin istemiyoruz türkiye adeta birleşmiş miletler kampı olmuş ipini koparan geliyor

9
3
yanıtYanıtla
kartal:

bosuna yakaladilar kaciranlari turkiyede cezami var birgun bile yatmaz sartli saliverirler ondan sonra bu serefizler ayni sucu islemeye devam derler

10
2
yanıtYanıtla
İDAM İDAM:

''Pakistan vatandaşlarını bu şekilde tanıtan insanımız adına sizden özür dilerim. '' demiş Ohooo bizde ne sapıklar var arkadaş biz özür dileriz senden. Polis her zaman görevini layıkı ile yapıyor ama insan denen mahlukat fidyeciye para gönderiyor polise haber vermeden. Arayın kardeşim mutlaka polisi. İDAM CEZASI GELSİN

12
0
yanıtYanıtla
Azeri:

Idam gelsin.

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title