Haberler

İstanbul'da Engelliler ve Yaşlılara Özel Otobüs

Güncelleme:

Yeni otobüslerin hizmete alım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bin 500 otobüsün kademeli olarak vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi. Topbaş, sarı renkteki otobüslerin, engelli ve yaşlı vatandaşlar için ideal olduğunun altını çizdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün Cuma namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldıktan sonra Eyüp Sultan Meydanı'nda incelemelerde bulundu. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Sultan Camii avlusu ve Meydan'a serilen halılar ve Ramazan için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Başkan Topbaş ve Başkan Kavuncu ardından Feshane'ye geçerek, yeni alınan İETT otobüslerinin hizmete girme törenine katıldılar. 100 yeni otobüs daha törenle İstanbul trafiğinde hizmete girdi.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İETT çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Sarı renkli yeni otobüsler basın mensuplarına gösterildikten sonra konuşma yapan Kadir Topbaş, bin 500 yeni otobüsün proje kapsamında İETT'nin hizmetine verileceğini belirtti. İlk etapta 100 otobüsün trafiğe çıkacağını ifade eden Topbaş, "Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 52 milyar lira yatırım yaptık. Bütçemizin önemli bir kısmını ulaşıma ayırdık. Metrolarla ilgili yaptığımız yatırımların toplamı da 10 milyar lira civarında ve yatırımlar devam ediyor. Yeni bir alım modeli gerçekleştirdik. Bu model bakım ve kullanım maliyetlerimizi asgariye çekecek. 2023 misyonu ile İstanbullulara layık olmaya çalışacağız" dedi.

Topbaş, "Geldiğimiz noktayı İstanbullular da çok iyi biliyor. Lastik tekerlekli araçlardaki kullanım oranı yüzde 87'lerden yüzde 80'ler civarına indi. Niyetimiz bu oranı 60'lara indirmek ve hatta aşağılara çekmek. Bu nedenle diğer sistemleri raylı sistemlere yatırımı ön plana çektiğimiz ifade etmek istiyorum. Ama İETT hizmetlerini de daha da geliştirmek ve büyüyen bu şehirde çok daha konforlu hizmet vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'ARTAN TALEP NEDENİYLE, METROBÜS GÜZERGAHINDA YENİ DÜZENLEMELER NASIL OLUR ONU DÜŞÜNÜYORUZ'

Metrobüse olan talebin beklentilerin çok üzerinde olduğunu vurgulayan Topbaş, "Metrobüse talebin 300-400 bin olacağını düşündük ama bugün günlük 700 bin kişi civarına geldi. Metrobüs hattında yeni düzenlemeler nasıl olur onu konuşuyoruz" ifadelerini kullandı. Halk otobüslerinin de standartlarını yükselteceğini belirten Topbaş, "Kısa süre sonra halk otobüslerimiz de engelli ve yaşlı vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği standartlara kavuşacak" dedi.

Kadir Topbaş, hedeflerinin İstanbul'un en yoğun saatlerinde bile vatandaşların sıkıntı çekmeden yolculuk yapmasını sağlamak olduğunu aktardı.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Eyüp Sultan Camii İsmail Kavuncu Kadir Topbaş İstanbul Otomobil Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title