Haberler

İstanbul'da Eğlence Yerlerine Vergi Denetimi

İstanbul Defterdarlığı Ekipleri, Yılbaşı Dolayısıyla İl Genelindeki Eğlence Yerlerini Denetliyor.

İstanbul Defterdarlığı ekipleri, yılbaşı dolayısıyla il genelindeki eğlence yerlerini denetliyor.

Vatan Caddesi'ndeki Maliye kompleksinden saat 19.00 sıralarında çıkan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Şükrü Dilaver'in yönetimindeki 650 kişinin yer aldığı 150 denetleme ekibi, gruplar halinde önceden belirlenen bölgelere dağıldı.

Ekipler, Etiler, Beyoğlu ve Ortaköy başta olmak üzere il genelindeki tüm restoran ve gazino gibi eğlence yerlerinde vergi ve belge denetimi yapmaya başladı.

Dilaver, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalarda mükelleflerin belge düzenine uyup uymadıklarının denetleneceğini ve belge vermeyenler hakkında yasal işlem yapılacağını belirtti. Ayrıca, kayıtsız çalışan iş yeri varsa tespit edilerek mükellefiyet kaydının yapılması işleminin gerçekleştirileceğini ifade eden Dilaver, bu amaçla saat 19.00 ile 06.00 saatleri arasında yaygın ve yoğun vergi denetiminin yapılacağı kaydedildi.

Dilaver, denetimlerde ayrıca mükelleflerin bilgilendirileceğini söyledi.

Birçok alanda, gece yarısından itibaren KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşeceğini de hatırlatan Dilaver, ''Bu konuda gereken özen gösterilsin. Mükellefler zorluk çıkarmasın'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title