Haberler

İstanbul'da Bağışlanan 2 Böbrek Bursa'da 2 Kişiye Can Verdi

İstanbul Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde Beyin Kanaması Sonucu Ölen 64 Yaşındaki Bir Erkek Hastanın Bağışlanan Organları, Bursalı İki Hastaya Nakledildi. Hastaneye Dün Çağırılan 15 Hastadan En Uygun Oldukları Belirlenen Kestel İlçesi'nde Oturan İki Kişiye, Böbrekler 5 Saat Süren Başarılı Ameliyatın Ardından Nakledildi.

İstanbul Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde beyin kanaması sonucu ölen 64 yaşındaki bir erkek hastanın bağışlanan organları, Bursalı iki hastaya nakledildi. Hastaneye dün çağırılan 15 hastadan en uygun oldukları belirlenen Kestel İlçesi'nde oturan iki kişiye, böbrekler 5 saat süren başarılı ameliyatın ardından nakledildi.

Taksim İlk Yardım Hastanesi'nde beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren adı açıklanmayan kişiden alınan iki böbrek, dün ambulansla Bursa'ya gönderildi. Bağışlanan iki böbrek dün öğle saatlerinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı başkanlığına ulaşırken, kentte böbrek nakli bekleyen yaklaşık 500 hastandan yaş ve kan grubu göz önüne alınarak 15'i tahlil için hastaneye çağırıldı. Hastaneden gelen telefonla umutlanıp, hastaneye koşan hastalar tahlil yapılması için ilgili servislere yönlendirildi. Tahlillerini tamamlayan hastalar diyaliz servisi bekleme salonunda umutla beklemeye başladı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Transplantasyon Koordinatörlüğü tarafından yapılan incelemede, bağışlanan iki böbrek için en uygun kişilerin Kestel İlçesi'nde oturan 55 yaşındaki Fikrettin Aydın ile 41 yaşındaki Ali İhsan Kalın olduğu belirlendi. Saat 20.50 sıralarında adları okunan iki hasta büyük sevinç yaşarken diğer hastalar hay^al kırıklığı ile evlerinin yolunu tuttu.

Kestel Orman İşletme Şefliği'nde muhafaza memuru olarak görev yapan 2 çocuk babası Fikrettin Aydın, 1.5 yıldan bu yana organ bağışını beklediğini anlatırken, ''Bağışlanan organlardan birinin bana nakledileceğini duyunca kulaklarıma inanamadım. Çok sevinçliyim. Ancak benim gibi bekleyen yüzlerce hasta var. Bu nedenle organ bağışı konusunda herkesi duyarlılığa davet ediyorum'' diye konuştu.

Kestel İilçesi'nde TIR şoförlüğü yaparken hastalığı nedeniyle işinden olduğunu belirten ve 10 yıldan bu yana organ nakili bekleyen 2 çocuk babası Ali İhsan Kalın da ''Sevincimi anlatacak kelime bulamıyorum. Beni hayata bağlayan kişiye Allah rahmet eylesin. Benim gibi umutla bekleyen birçok hasta var. Organ bağışına herkesin daha fazla ilgi göstermesini istiyorum'' dedi.

Daha sonra her iki hasta da ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saat süren başarılı ameliyat ardından böbreklerin hastalara uyum sağladığı açıklanırken, Fikrettin Aydın ve Ali İhsan Kalın, sabah saatlerinde Nefroloji Servisi'ne alındı.

Nail KAHRAMAN/ BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title