Haberler

İstanbul'da Asayiş Operasyonları -Emniyet Müdürü Cerrah: -"vatandaşımızın Canına, Malına Zarar Verecek Kim Olursa Olsun Bu Mücadelemiz Devam Edecektir"

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Tek Amaçlarının Suç ve Suçluyla Mücadele Etmek Olduğunu Belirterek, "Vatandaşımızın Canına, Malına Zarar Verecek Kim Olursa Olsun Bu Mücadelemiz Devam Edecektir" Dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, tek amaçlarının suç ve suçluyla mücadele etmek olduğunu belirterek, ''Vatandaşımızın canına, malına zarar verecek kim olursa olsun bu mücadelemiz devam edecektir'' dedi.

Cerrah, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünün otoparkında kurulan çadırda yaptığı açıklamada, 21 Eylül ile 8 Kasım 2006 tarihleri arasında asayişe yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 4 bin 4'ü şahsa, 2 bin 94'ü de mala karşı işlenen olmak üzere toplam 6 bin 98 suçun aydınlatıldığını bildirdi.

Cerrah, bu operasyonlarla ilgili 8 bin 871 kişinin gözaltına alındığını, ayrıca gıyabi tevkifli 3 bin 312 ve hükümlü 5 bin 957 kişinin de yakalandığını kaydetti.

Mala karşı işlenen suçlardan 140'ının gasp, 231'inin kapkaç ve yankesicilik, 104'ünün oto hırsızlığı, 117'sinin evden hırsızlık, 195'inin işyerinden hırsızlık, 117'sinin hırsızlık, 76'sının dolandırıcılık, 5'inin suç eşyası satın almak olduğunu belirten Cerrah, şahsa karşı işlenen suçlardan 42'sinin cinayet, 409'unun yaralama, 875'inin darp, 234'ünün kamu görevlisine mukavemet, 209'unun tehdit, 24'ünün fuhuş, teşvik ve aracılık, 171'inin kumar oynama ve oynatma, 6'sının rüşvet, 5'inin insan ticareti, 686'sının Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten oluştuğunu söyledi.

Cerrah, aynı dönemde toplam olarak 675 tabanca, 213 kurusıkı tabanca, 33 av tüfeği, 368 adet delici ve kesici alet, 4 bin 823 adet fişek, 32 kilo 14 gram narkotik madde, 7 bin 801 adet uyuşturucu hap, 257 bin 909 adet korsan CD ve DVD ele geçirildiğini kaydetti.

-''ÖKSE'' OPERASYONU-

Oto hırsızlığı olaylarına karşı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünce ''Ökse'' adı verilen bir operasyon gerçekleştirildiğini belirten Cerrah, 15 ilçede 35 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 88 oto hırsızlığı, 2 cinayet, 1 silahla yaralama, 1 yaya gasbı ve 6 oto gasbı olayının açığa kavuştuğunu belirtti.

Cerrah, toplam 98 suç olayının faili oldukları belirtilen 43 kişinin yakalanarak adli makamlara sevk edildiğini, bu kişilerle birlikte 6 tabanca, 1 av tüfeği, 227 fişek, 11 şarjör, büyük çoğunluğu lüks 88 oto, 1017 sürücü belgesi, 82 plaka, 309 ruhsat, 20 adet uyuşturucu hap, 13 gram uyuşturucu madde, 418 adet sahte KKTC kimlik kartı, 361 adet nüfus cüzdanı, 48 bilgisayar ve parçası, avukat kimlik belgeleri, pasaportlar, askeri kimlik kartları, polis tanıtma karnesi fotokopileri, silah taşıma ruhsat fotokopileri, 313 adet diploma, 200 adet boş uluslararası nakliye belgesi, sahte kimlik ve ruhsat yapmak için kullanılan malzemeler, çeşitli hologramlar, çok sayıda mühür ve kaşe, trafik sigorta pulları ve kontak anahtarları ele geçirildiğini kaydetti.

Bu kişilerin özellikle kısa süreli alışverişlerde anahtarı üzerinde bırakılan otomobilleri çaldıklarını ve el değişmesini sağladıklarını ifade eden Cerrah, ''Bu organizasyondaki kişilerin özelliği, hem oto hırsızlığı, hem de otoları elden çıkartmak için ne gerekiyorsa yapmalarıdır'' dedi.

-DİĞER OPERASYON-

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, başka bir operasyonda da 68 ev ve iş yerinden hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri belirlenen 47 kişinin de yakalandığını, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 35 dizüstü bilgisayar, 42 adet televizyon, 62 oto teybi, 39 elektronik eşya ve 3 adet bilgisayar ele geçirildiğini bildirdi.

Cerrah, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak tek amacımız, suç ve suçluyla mücadele etmektir. Vatandaşımızın canına, malına zarar verecek kim olursa olsun bu mücadelemiz devam edecektir'' dedi.

Cerrah, bu mücadelede özellikle vatandaşların ve medyanın desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerrah, bir gazetecinin, ele geçirilen belgeler arasında üzerinde Sedat Peker'in fotoğrafı yapıştırılan, ancak başka bir isim adına düzenlenen sahte avukat kimlik kartı bulunduğunu söylemesi üzerine, ''Bu kişiler çok güzel sahte belge düzenliyor. Sanırım bu belgeyi de başka kişiler istediğinde göstermek için 'biz bu kadar güzel belge düzenliyoruz' demek için yapmış olabilirler. Arkadaşlarımız o konuda çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra neden dolayı böyle bir belge düzenlenmiştir onun sonucunu da alacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title