Haberler

İstanbul'da 64 Karat Kara Elması Ele Geçirildi

Nükleer Madde Kaçakçılığı Yapılacağı İhbarını Değerlendiren İstanbul Polisi, Düzenlediği Operasyonda 2 Milyon Dolar Değerinde 64 Karat Kara Elması Ele Geçirdi. Operasyonda Biri Satıcı Olmak Üzere 4 Kişi Gözaltına Alındı.

Nükleer madde kaçakçılığı yapılacağı ihbarını değerlendiren İstanbul polisi, düzenlediği operasyonda 2 milyon dolar değerinde 64 karat kara elması ele geçirdi. Operasyonda biri satıcı olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uranyum seyreltmesinde kullanılan bir kimyasal maddenin satılacağı ihbarı üzerine hareket geçti. Beyoğlu'nda bulunan bir otelde yapılacak olan kaçakçılık olayını takibe alan ekipler operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda nükleer madde yerine 64 karat kara elması ile karşılaşıldı. İsviçre'den getirildiği tespit edilen elmasın 2 milyon dolara satılacağını belirleyen ekipler, bunun üzerine biri satıcı 4 kişiyi otelde gözaltına aldı.

Operasyonda satıcı M.Ö.G. ile alıcı oldukları ileri sürülen Y.Y., A.E.S, ve N.U.A. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda nükleer reaktörlerde kullanılan maddeye rastlanmadı. Ancak kolye haline getirilmiş altın çerçeveli sarı renkli elmas ve pırlanta kaplamalı saat ele geçirildi.

Yapılan incelemelerde 64 karat olduğu belirlenen elmasa Kuyumcular Odası'nın 265 bin YTL piyasa değeri biçtiği öğrenildi. Elmasın Güney Afrika'da bulunarak İsviçre'de işlendiği ve 2 milyon dolara satılacağı yönünde istihbarat alındığı bildirildi.

Emniyette sorguları tamamlanan 4 kişi bugün Beyoğlu Adliyesine sevk edildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title