Haberler
Güncelleme:

İstanbul'da 472 yıllık tarihi camiye takılan klimaya tepki yağdı

İstanbul'daki tarihi Mihrimah Sultan Camii'nin bacalarına monte edilen klimaların görüntüsü sosyal medyadan tepki çekti. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Yılmaz ise 'tarihimize sahip çıkacağız' ifadeleriyle klimaların kaldırılacağını belirtti. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (23)

Öğrenci:

Kaldirilacak degil de yapilirken nerdeydiniz ya bu kaçıncı

13
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Hüküment ve yandaşları ne zaman dürüst iş yapabilmişlerki.

9
3
yanıtYanıtla
VATANDAŞ RIZA:

Sanki dedenizin zamanında da klima vardı.

8
4
yanıtYanıtla
ZEBANİLER:

Ne tarih dinliyorlar, ne tabiat, hala bunlara destek çıkanlar Allah sizi de onları da bildiği gibi yapsın.

10
1
yanıtYanıtla
Hasan Hüseyin:

Günaydın İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz Günaydın bu kaçıncı şimdimi aklınıza geldi ecdat yadigarına sahip çıkmak Öyle bir yazıyorsunuz olandan bitenden haberiniz yok Uzay seyahatinden dün döndünüz Hayırlı uğurlu olsun daha nice restorasyon Cahilliğine devam

10
0
yanıtYanıtla
meczup:

tarihine sahip çıkmayan tarih olur bunlar zihniyeti bozuk yobazların yapacağı işler tarihi eserlerde bakım ister çakılacak bir çivi konulacak bir taş iyice hesap edilerek aslına uygun şekile yakın onarım tadilat yapılmalı o klimayı o şekil oraya nasıl taktılar akıl ermiyor

8
2
yanıtYanıtla
bilen:

zaten en ilgisiz , en becerikriz , birisini o makama koysanız , sonrada halk tepki gösterse, o kişi açıklamaasında ne der ????

8
2
yanıtYanıtla
Emrecan:

Ulkedeki tum tarihi yapilar yok oluyor...antik kentler ozellikle yagmacilar talan ediyor..dunya da en eski tarihi yerlesim yerleri ulkemizde ama tarihi eserler bile yurt disina kaciriliyor

8
2
yanıtYanıtla
abdulbaki:

klimalar kaldırılmamalıdır. yerleri değiştirilmelidir. camiye gitmeyen dinsiz takımı, cami cemaatına gelinden gelse içtiği suyu çok görecek. kültür bakanının hemen gaza gelerek verdiği tepki, olgun bir kişilik olmadığını gösterir. bırakın bu ateist zihniyetin her dediğine cevap vermeyi. klimaların yerini değiştirin ve çalıştırın. müslümanların serih havada namaz kılma hakkı yokmu.

0
9
yanıtYanıtla
......:

Dolap gibi klimalar yok mu,sanki dugun salonu gibi yerde oyle bir model gormustum.

yanıt2
yanıt1
Sümbüllü:

O camiler kültürel miras klimalı cami yap isteyen oraya gitsin her yer cami bu tarihi eser. Cahiller anlayamıyor eserden. Tek çivi çakamazsın. Hele yandaş müteahhite verip de aözde müslümanların hırsızlığına göz yumamazsın. O klima altında namazın kabul olmaz.

yanıt0
yanıt0
TR:

İŞİNİZ GÜCÜNÜZ İSRAF ŞAŞA

6
1
yanıtYanıtla
Tuncay:

Şu ana kadar neredeydin? O çiviler çakıldı, duvarlar zarar gördü. Bu ilk değil. Camii içinde düzensiz kablolar, hoparlör, çay bardakları. Denetle bakalım tarihi yerleri, daha neler göreceksin. Ben gördükçe içim acıyor. İstanbul dışı, Anadolu daha vahim. Evinin bir odası gibi üstelik pasaklı diye tabir edeceğimiz kişiler tarafından kötü bir şekilde kullanılan yerler var, özellikle İstanbul dışında çok tanık olduğumuz.

6
0
yanıtYanıtla
Iptal:

Bu zamanda normal

4
1
yanıtYanıtla
MAhmut:

Hoparlörleri de kaldırın camilerden. Onlar da hem tarihi dokuya zarar veriyor, hem de şeytan icadı.

0
4
yanıtYanıtla
HAMİT:

Rumuz Abdul aki sende tarihi eser koruma bilinci gelişmemiş eskiden nasıl namaz kılınıyorsa öyle devam edilmeli. Çok bunalıyorsan serin mağaralar veya 2 adet yelpazeci tut serinlersin. Birde bilip bilmeden insanların dini inançlarını sorgulamak yerine kendine çeki düzen ver. Çünkü günaha giriyorsun.

1
0
yanıtYanıtla
gazi:

erhan kardeş sıkıysa gel kaldır diyorsun da klima icat olmadan da insanlar namaz kılıyorlardı klima yoksa insanlar namaz kılmayacaklar mı nerde iman gücü hı. . . cenneti kazanmak kolay değil. . .

0
1
yanıtYanıtla
gazi:

hoporlerleri kaldıralım Düşünse nenize ilk ezan okunurken her türlü davul zil v. b. peygamber efendimiz S. A. V. olmaz İNSAN SESİ DEDİ hoporlörden insan sesi mi çıkıyor biz yavaş yavaş batıya doğru kayıyoruz galiba EZANLAR MİNAREDEN VE İNSAN SESİYLE ÇIKSIN LÜTFEN. .

0
1
yanıtYanıtla
Erhan:

Adana’da tarihi camide bile var , sıkıyorsa gel kaldır 47 derece sıcakta imam namaz kıldıramaz bayılır ,

1
0
yanıtYanıtla
seyfi:

Artık kaldırsan ne olur tahrip etmişsin birkere

0
0
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ:

Bunlar Osmanlının torunuyuz deyip evdadın nesi varsa yok ettiler yağmaladılar. Ecdat bunları Bizanslı diye kovalardı görse idi elde yalın kılınç.

0
0
yanıtYanıtla
GAZİ:

Tarihini bilmeyen ve koruyamayan geleceğini sürdüremez ve Asimile olursun ondan sonrada bizim toplum nasıl değişti dersin bu tür zarar verilen yapıları ve KORUMA HER insanın görevi . . .

0
0
yanıtYanıtla
Bilo:

Pimapen kapı pencere. De var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title