Haberler

İstanbul'da 2 Deniz Otobüsü Hizmete Alındı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un Trafiğinin Rahatlaması İçin 'Düzenleme, Proje ve Kısıtlamalara' İhtiyaç Olduğunu Belirterek, 'Büyükşehir Belediyesinin Talepleri Doğrultusunda Yetkiyle İlgili Düzenlemeler Yapılıyor. Ama Asıl Önemli Olan Projeler. Projeler Geciktiği İçin Zaman Alıyor' Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'un trafiğinin rahatlaması için ''Düzenleme, proje ve kısıtlamalara'' ihtiyaç olduğunu belirterek, ''Büyükşehir Belediyesinin talepleri doğrultusunda yetkiyle ilgili düzenlemeler yapılıyor. Ama asıl önemli olan projeler. Projeler geciktiği için zaman alıyor'' dedi.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin Marmara Denizi'nde hizmet verecek ve her biri 449 yolcu kapasiteli ''Burak Reis-3'' ve ''Salih Reis-4'' adlı 2 deniz otobüsü, törenle hizmete alındı.

Kabataş İskelesi'nde düzenlenen törende konuşan Yıldırım, İstanbul'un toplu ulaşım sorununun çözümünün deniz, kara ve raylı ulaşım sistemlerinin dengeli kullanılmasından geçtiğini, ancak raylı sistemle ilgili kentteki 100 yıllık gecikmenin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Şu anda kent genelinde yaklaşık 150 kilometre metro çalışması bulunduğunu, buna Marmaray'ı da kattıklarında 3 yıl sonra İstanbul'da raylı sistem altyapısının 250 kilometreye ulaşacağını anlatan Yıldırım, böylece İstanbul ulaşımındaki raylı sistem payının yüzde 29'a çıkacağını dile getirdi.

Binali Yıldırım, ''Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman İstanbul'un trafikle ilgili problemi asgari düzeye inecek'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title