Haberler

"İstanbul Cup"ta Açılış Töreni Yapıldı

Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın Resmi Açılışı Yapıldı.

Garanti Koza kuruculuğunda, ENKA, Türk Telekom ve Spor Toto ana sponsorluğunda yapılan, ana tablo maçları yarın başlayacak Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın resmi açılışı yapıldı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış töreninde, Uluslararası Organizasyonlar Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, Tenis Federasyonu Başkanı Mesut Polat, İstanbul Cup Genel Müdürü Coşkun Erginer, turnuvanın önemli sporcuları Vera Zvonareva ve Patty Schnyder de hazır bulundu. Turnuvaya katılan tüm sporcular ile çok sayıda davetli açılış töreninde yer aldı.

Konuşmasında Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nın önemini vurgulayan Atalay, 5 yıl önce yakılan bu meşalenin her geçen yıl daha da fazla aydınlattığını belirterek, ''Bu organizasyon ve tenis sporu vasıtasıyla ülkemizin tanıtımına önemli katkı sağlanıyor. Tenis sporu da ülkemizde giderek yayılıyor'' dedi.

Atalay, turnuvaya destek veren sponsorlara teşekkür ederken, ev sahipliği yapan ENKA'nın sadece atletizmde değil, teniste de önemli sporcuları yetiştireceklerine olan inancını dile getirdi.

Tenis Federasyonu Başkanı Mesut Polat da konuşmasında, bu tip turnuvaların Türk sporcuların hedef büyütmelerine katkı sağlayıp, gelecekteki Türk tenis yıldızları için ışık olacağını kaydetti.

Turnuvanın bir numaralı seri başı Vera Zvanareva ile iki numaralı seri başı Patty Schnyder de tenisseverleri organizasyona davet ettiler.

Turnuvanın açılış organizasyonunda, Türkiye'nin Eurosvision temsilcisi Hadise konser verirken, katılımcıların sanatçıya ilgisi yüksek oldu.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title