Haberler

İstanbul: CHP'li Kart, Sözleşmeli Öğretmenlerin Özlük Haklarını ve Askerlik Sorunlarını TBMM Gündemine Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, sözleşmeli öğretmen statüsünde görev yapmakta olan öğretmenlerin birçok yönden ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, bu sorunları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Konya Milletvekili Kart, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmen statüsünde göreve yapmalarına rağmen, sahip oldukları meslek ve sosyal hakların son derece sınırlı olduğunu kaydetti.

Uygulamada öğretmenler arasında ayırımcı bir süreç başladığını iddia eden Kart, sözleşmeli öğretmenlerin yaşadıkları sorunların psikolojik travma boyutlarına ulaştığını ifade etti. Kart, kadrolu bir öğretmenin 657 sayılı yasanın 4/a maddesi kapsamında memur olarak çalıştığı için, bulunduğu yerin hizmet puanı aldığını ve buna göre il içi veya iller arası tayin alabildiğini hatırlatarak, sözleşmeli öğretmenin ise 657 sayılı yasa kapsamında statüsü belli olmadığı için hizmet puanı alamadığını, il içi veya iller arası tayin talebinde de bulunamadığını vurguladı. Kadrolu öğretmenlerin hemen Emekli Sandığına bağlanarak sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğini belirten Kart, sözleşmeli öğretmenin 90 iş gününü doldurana kadar hiçbir sağlık hizmetinden yararlanamadığını kaydetti. Kadrolu öğretmenin askerliğinin mesleki çalışmasını ve geleceğini etkilemediğini belirten Kart, sözleşmeli öğretmenin ise askerlik dönüşü göreve devam edememe endişesi olduğunu dile getirdi.

Kart, Milli Eğitim Bakanı Çelik'ten, sözleşmeli öğretmenlerin meslek, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve teminat altına alınması için yasal düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu. CHP'li Kart ayrıca Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti:

"Sözleşmeli öğretmenlerin diğer sorunları bir tarafa, acil bir hal alan askerlik sorununun çözümlenmesi konusunda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Askere giden öğretmenlerin yarattığı boşluk nasıl giderilmektedir?, Türkiye'nin, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğretmen ihtiyacı ve açığı nedir? Bu açığın 5 yıl içinde giderilmesi amacıyla hangi çalışmalar yapılmaktadır?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title