Haberler

İstanbul Channel Yönetiminden Savunma

'Biz Evleniyoruz' Yarışmasıyla Ünlenen Caner Toygar'ın, Sunucusu Olduğu İstanbul Channel Kanalının Güvenlik Görevlileri Tarafından Dövüldüğü Haberleri Üzerine Kanal Yönetimi, Yaptıkları Basın Açıklamasıyla Kendilerini Savundu.

'Biz Evleniyoruz' yarışmasıyla ünlenen Caner Toygar'ın, sunucusu olduğu İstanbul Channel kanalının güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü haberleri üzerine kanal yönetimi, yaptıkları basın açıklamasıyla kendilerini savundu.

Açıklamayı kanalın genel yayın yönetmeni Ahmet Kaplan ile avukat Zeki Bulgan yaptı. Bulgan ilk olarak yazılı açıklama okudu. Bulgan, "İstanbul Channel ailesinden olan Caner'in televizyon sahibinin oğlunu dövmeye kalkışması ve bunun gibi olaylar nedeniyle güvenlik görevlilerinin aşırı tahrike kapılması nedeniyle bir arbede yaşanmıştır. Bunların sonucu olay yatışmış, taraflar birbirleriyle barışmışlardır. Daha sonra Caner canlı yayın programına başlamış. Biz bu olayı tasnif etmiyor, etik bulmuyoruz ancak

olaydan 3 ay geçtikten sonra bunun medya tarafından bilinçsizce yayınlanması ve sorgulanması ahlaki bir duyarsızlıktır. Bu olaya medya grubunun sahibi Osman Güzelsu herkesten daha çok üzülmüş ve Caner'in de gönlünü almıştır. Yine emekli valinin sayın Osman Güzelsu aleyhine iftiraları hakkında iddia sahibi ve ilgili basın hakkında yargı yoluna gidilecektir" dedi.

Ardından söz alan Ahmet Kaplan, kanalın yayın yönetmenliğine 40 gün önce getirildiğini dile getirerek, olayın kendisinden önce olduğunu söyledi.

Caner'in olay günü sarhoş olduğunu iddia eden Kaplan, "Bu şekilde yayına girmek istediğini öğrendik. Sarhoş olarak içeri girmiş ve ilk önce kapıyı yumruklamış daha sonra sehpaları kırmış. Bu sırada etrafa küfürler etmiş ve kanalın sahibinin oğlunu yumruklamış. Bunun üzerine güvenlik görevlileri duruma müdahale etmiş. İlk olarak Caner'in arkadaşı 'Sen niye küfür ediyorsun?' diye Caner'e vurmuş, daha sonra Caner hepsine küfür edince diğer güvenlik görevlisi tahrike kapılıp olaylar yaşanmıştır. Biz bu olayı

onaylamıyoruz. Sayın kanalın sahibi Güzelsu'nun oğlunun 'vurmayın' dediği görüntüler de var. Bu olayı bizim kurumumuza mal edemezsiniz" diye konuştu.

O sırada kanalın genel yayın yönetmenliğini Ahu Tuğba'nın yaptığını dile getiren Kaplan, olayın sorumlusunun Tuğba ve ekip olduğunu öne sürdü.

Olay olurken kendi bünyelerinde bir kameramanın haber olduğunu düşünerek olayı görüntülediğini söyleyen Kaplan, "Daha sonra kameramana kaset sorulduğunda kayda girmediğini söylemiş. Güvenlik görevlisi ve kameramanın işine bir süre sonra son verilmiş. Keşke bu görüntüler yayınlanmadan önce bize de sorulsaydı. Meral Konrad'ın adı medyatik olmak adına bu olayla çıkmaya devam ediyor. Bu olayı kuruma bağlamayın. Az önce polisler geldi. Onlar da bilgi aldı. Buradan birini gözaltına almak gibi bir şey söz

konusu değil" ifadelerini kullandı.

Öte yandan kanal yöneticileri, Caner'in kırdığı iddia edilen kapıyı basın mensuplarına gösterdi.

(EY-RA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title