Haberler

İstanbul: Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nda Birinciler Belli Oldu

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü'nün (İsok) Riva'da Organize Ettiği Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası, 3. ve Son Ayağının Tamamlanmasıyla Son Bulurken, Klasman ve Sınıflarda da Şampiyonlar Belli Oldu.

İstanbul Otomobil Sporları Kulübü'nün (İSOK) Riva'da organize ettiği Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası, 3. ve son ayağının tamamlanmasıyla son bulurken, klasman ve sınıflarda da şampiyonlar belli oldu.

Erkekler genel klasmanda Ersan Arcan-Kerem Üstünkaya, Erkekler H11 sınıfında Tolga Şansal-Erdal Kaya, Bayanlar genel klasmanda Duygu Deniz-Beril Tokcan ve Bayanlar H11 sınıfında ise Zehra Eser Özkaya-Funda Sencer, 2006 İstanbul Ralli Şampiyonluğunu kazandı. İlk iki ayağı sprint yarış şeklinde tek bir etabın geçilmesiyle düzenlenen İstanbul Ralli Şampiyonası'nda final niteliği taşıyan 3. ve son ayakta start alan 52 pilot, iki özel etabı 2'şer kez geçtiler. Yarışın ilk özel etabında en iyi zamanı ilk iki yarışın da birincisi olan Selim Bacıoğlu elde etti. Erkekler genel klasman birincisi olarak son yarışa çıkan Bacıoğlu, ikinci özel etapta takla atarak yarışa veda etti. 2., 3. ve 4. etapların en hızlı ismi olan Ersan Arcan, ralliyi de birinci sırada tamamlamayı başardı. Arcan, genel klasman 9.'su olarak başladığı yarışı İstanbul Ralli Şampiyonu olarak noktaladı.

Mitsubishi Lancer Evo 8 ile mücadele eden Ersan Arcan-Kerem Üstünkaya ikilisi, 28 dakika 57 saniyelik zamanlarıyla ilk sırayı alırken, kendilerini Ford Fiesta ST ile Hamdi Saraçkardeşler-Ferhat İzzetoğlu ve Ford Escort Coswort ile Yalçın Arsan-Ahmet Terece izledi. Erkekler genel klasman lideri Selim Bacıoğlu'nun puan alamadığı ralliden en yüksek puanı alan Ersan Arcan, 2006 İstanbul Ralli Şampiyonluğu'nu kazandı.

Erkekler H11 sınıfında ise Nissan Sunny ile mücadele eden Hüni Parquet ekibi pilotları Tolga Şansal-Erdal Kaya, son etapta yaşadıkları debriyaj soruna rağmen şampiyonluğa ulaştı. Bayanlar İstanbul Ralli Şampiyonasında ilk iki yarışı kazanan Duygu Deniz-Beril Tokcan, zon ayakta da birinciliği kimseye kaptırmadı. Duygu Deniz, 2006 Bayanlar İstanbul Ralli Şampiyonluğu'nu elde etti. Bayanlar H11 sınıfında ise Kuyumcu Kent ekibinden Zehra Eser Özkaya-Funda Sencer İstanbul Şampiyonu oldu.

Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağında start alan 52 araçtan 31'i finişe ulaşabildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title