Haberler

İstanbul: Çalık Grubu'nun Arnavutluk'taki Bankası Bkt'ye, The Banker'dan 'Yılın En İyi Bankası' Ödülü

Çalık Grubu'nun Arnavutluk'taki Bankası Banka Kombetare Tregtare (Bkt), "The Banker" Dergisi Tarafından "Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası" Ödülüne Layık Görüldü. Arnavutluk'ta Faaliyet Gösteren 17 Banka İçerisinden 2006 Yılının En İyisi Seçilen Bkt, 800 Milyon Dolar Aktif Toplamı ve Yüzde 14'lük Pazar Payı ile Arnavutluk'un İkinci Büyük Bankası Konumunda.

Çalık Grubu'nun Arnavutluk'taki bankası Banka Kombetare Tregtare (BKT), "The Banker" dergisi tarafından "Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası" ödülüne layık görüldü. Arnavutluk'ta faaliyet gösteren 17 banka içerisinden 2006 yılının en iyisi seçilen BKT, 800 milyon dolar aktif toplamı ve yüzde 14'lük pazar payı ile Arnavutluk'un ikinci büyük bankası konumunda.

Çalık Grubu'nun Haziran 2006'da çoğunluk hissesini devraldığı Banka Kombetare Tregtare (BKT), uluslararası bankacılık sektörünün en prestijli ödüllerinden biri kabul edilen ve faaliyet gösterdikleri ülkelerde rakipleri ile karşılaştırıldığında öncülük görevini üstlenen bankalara verilen "Yılın En İyi Bankası" ödülüne layık görüldü. Financial Times Grubu'nun bankacılık alanındaki güvenilir yayın organı The Banker ve Bahreyn Finansal Servisler Geliştirme Bürosu'nun iş birliğiyle gerçekleştirilen araştırmada, tüm dünyadaki bankalar, faaliyet sonuçları, stratejik alanda sağlamış olduğu gelişmeler ve toplam başarıları açısından değerlendirildi. BKT, The Banker'ın uluslararası editörleri tarafından Arnavutluk'ta faaliyet gösteren 17 banka arasından sıyrılarak ödülü almaya hak kazandı.

The Banker'dan yapılan açıklamaya göre, BKT'nin bu ödülü kazanmasında toplam aktiflerindeki gelişme, net karlılık artışı gibi kriterlerin yanı sıra, bankanın öncülük misyonu, geleceğe yönelik büyüme planları ve bölgesel rekabetçi gücü de ödülü almasında etkili oldu. Değerlendirme kurulu üyeleri, bankanın çok iyi bir yerel banka olduğuna ve çok yüksek büyüme potansiyeli taşıdığına dikkat çektiler. The Banker dergisi ödülleri, geleneksel olduğu üzere, Londra'da düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

"BÖLGEMİZDE BÜYÜYECEĞİZ, İLK HEDEF KOSOVA"

BKT Genel Müdürü Seyhan Pencaplıgil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, BKT'nin 2002 yılında da The Banker dergisi tarafından Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası seçildiğini, ancak bu yılki ödülün daha özel bir anlam taşıdığını söyledi. Pencaplıgil, "Son bir kac yılda artan rekabet ve Arnavutluk'ta banka satın alan uluslararası büyük sermayeli bankacılık gruplarının da değerlendirmeye alındığını göz önünde bulundurursak, bu yılki ödülün ne kadar önemli bir başarı olduğu görülür" dedi. BKT'nin en önde gelen stratejik hedefleri arasında bölgesel büyüme olduğunu vurgulayan Pencaplıgil, bu doğrultuda Kosova'da bankacılık yapma lisansı alarak ilk önemli adımı attıklarını ifade etti. Pencaplıgil, halen 35 şubesi olan BKT'nin, Kosova'yı takiben Bosna-Hersek, Karadağ ve Makedonya'da da şube açacağını belirtti. Pencaplıgil, BKT'nin önümüzdeki dönemde özellikle bireysel bankacılık alanına yoğunlaşacağını belirtti.

Genel Müdür Pencaplıgil, BKT'nin çoğunluk hisselerinin Haziran 2006 tarihinde Çalık Grubu tarafından devralındığını ve o tarihten bu yana bir Çalık Grubu bankası olarak faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak, "Çalık Grubu bünyesine geçmemizin daha ilk yılında böylesi bir ödüle layık görülmek, söz konusu satın almanın stratejik olarak da ne kadar doğru olduğunun bir göstergesidir. BKT, Çalık Grubu'nun gücü ve yarattığı sinerjiyle bölgesel büyüme, hizmet ve ürün çeşitliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin artırılması, hem bireysel hem kurumsal bankacılık alanlarında büyüme hedefleri doğrultusunda daha büyük bir güvenle ilerleyecektir" dedi.

Bu arada BKT, yüzde 14 pazar payı ve 35 şubesi ile Arnavutluk'un en büyük ikinci bankası konumunda. BKT'nin toplam aktifleri ise yaklaşık 800 milyon dolar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title