Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Eğitime Destek - Bakım Ve Onarımı Yaptırılan Kadıköy'deki 22 Okulun Toplu Açılışı Törenle Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yaptırılan Kadıköy'deki 22 okulun toplu açılışı törenle yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yaptırılan Kadıköy'deki 22 okulun toplu açılışı törenle yapıldı.

Şener Birsöz İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yapılan törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un sıkıntılarının kaynağının, son 50 yılda 12 milyon göç almasından kaynaklandığını, buna bağlı olarak da eğitim alanları ve sağlık birimlerinin yeterli olmaması gibi bir çok sorun yaşandığını söyledi.

Topbaş, okulların fiziki durumlarının düzeltilmesi yolunda ciddi adımlar attıklarını belirterek, kapıları kırık, muslukları bozuk, sıraları yıpranmış, boya ve sıvaları dökük okulları onarmaya başladıklarını bildirdi.

İl sınırları içindeki 770 ilköğretim okuluna uygulamalı sosyal etkinlikler sınıfı yaptırdıklarını kaydeden Topbaş, 100 okula fen, 100 okula fizik ve 100 okula kimya laboratuvarı, 100 okula Atatürk köşesi, 100 okula ses sistemi, 1000 okula İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe, Atatürk portresi ve Türk bayrağı kazandırdıklarını söyledi. Kadir Topbaş, ''260 okulun tamir, bakım ve onarımlarını yaptık. Bu öğretim yılında bir çok okulun bahçesine kapalı spor salonu yapma adımları attık. 120 okulun bahçesine kapalı spor salonu yapıyoruz'' dedi.

-KADIKÖY'DE TOPLAM 37 OKUL-

Geçen yıl 15, bu yıl 22 okul olmak üzere Kadıköy'de toplam 37 okulun bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Topbaş, Kadıköy'de de toplam 10 okulun bahçesine spor salonu yapılacağını bildirdi.

Topbaş, salonlardan ders saatleri dışında çevrede yaşayanların ve velilerin de yararlanabileceğini, aynı zamanda bu salonların konferans, tiyatro ve konser amaçlı kullanılabileceğini ifade etti.

Eğitime verdikleri önem çerçevesinde İSMEK kurslarına 120 bin kursiyerin devam ettiğini belirten Topbaş, yine bu yıl 35 bin kişiye okuma-yazma öğretildiğini, ayrıca bu eğitim yılında 37 bin 500 öğrenciye burs verildiğini söyledi.

Kadir Topbaş, 9 Haziran Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla okullarında 1, 2 ve 3'üncü olan 9 bin öğrenciye bisiklet dağıtacaklarını kaydetti.

Kadıköy'de 170 okulun bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu belirten Topbaş, bu okulları birer birer onaracaklarını söyledi. Yeni dersliklere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Topbaş, fiziki ve altyapı eksikleri bulunan bir çok okul olduğuna dikkat çekerek, iş adamlarını, hayırseverleri eğitime destek vermeye çağırdı.

-ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, öğrencilere de seslenerek, şu tavsiyelerde bulundu:

''Yakında karne alacaksınız ve tatile gireceksiniz. Tatil demek, 'miskinlik, yan yatmak' demek değil. Sakın kitabınızı elinizden bırakmayınız. Çok okuyunuz. Dünya ile yarışıyoruz. Bu yarışta artık sizler öncüler olmalısınız. Bu adımları sizler atacaksınız. Kendinizi çok iyi şekilde yetiştirmek durumundasınız. Kendinize doğru düzgün güzel arkadaşlar seçin. Arkadaşınıza dikkat edin. Arkadaşlarınız yanlış yollarda yanlış şeyler yapıyorlarsa onları ikaz edin. İkazınızı dinlemiyorlarsa onlardan ayrılın.''

-ÖSS İÇİN ALINAN TEDBİRLER-

Kadir Topbaş, 18 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrenciler ve ailelerine yönelik bir dizi tedbirler alındığını da bildirdi.

İETT otobüslerinin sınava girecekler için Kadıköy, Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı, Taksim, Eminönü ve Beyazıt meydanlarından 26 ilçeye ve semt merkezlerine ücretsiz olarak sefer yapacağını kaydeden Topbaş, ayrıca İDO'nun şehir hatları vapurları ile tramvay ve metro hatlarında da sınav günü ücretsiz ulaşım imkanı sağlandığını söyledi.

Topbaş, sınavın yapılacağı tüm ilçe ve semtlerde hiçbir şekilde su kesintisi yapılmayacağını da belirterek, 17-18 Haziran günlerinde Harem Otobüs Terminali, Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı ile Kadıköy Eminönü, Beyazıt, Mecidiyeköy, Üsküdar ve Bakırköy meydanlarında sınava girecek olanlar ve ailelerine rehberlik amacıyla mobil danışma merkezleri kurulacağını söyledi.

-SEYYAR SATICILARA YASAK-

Sınav yapılacak merkezlerin çevresinin temiz tutulacağını ve sınav esnasında işportacı ve seyyar satıcıların satış yapmalarına izin verilmeyeceğini ifade eden Topbaş, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Çamlıca, Fethipaşa, Gözdağı, Florya, Arnavutköy, Kasımpaşa, İstinye ve Beykoz'daki sosyal tesislerinde sınava girecek öğrenci ve aileleri için sınav gününe mahsus olmak üzere yüzde 20 indirim uygulanacağını bildirdi.

Topbaş, zabıta ekiplerinin de bu kapsamda sınav salonları çevresinde görevlendirileceğini belirterek, ayrıca sınav yapılacak okulların yakınlarındaki yapım işleri ve şantiye çalışmalarına ara verileceğini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de, okulların, müfredatları yine Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kalacak şekilde öğretmen kadrosu ve fiziki koşulları bakımından yerel yönetime bağlanması gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Kadir Topbaş, Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen, İlçe Belediye Başkanı Selami Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül birkaç öğrenciyle birlikte bakım ve onarımı yapılan 22 okulun tamamını temsilen kırmızı bir kurdele keserek açılışlarını yaptılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çatı kaplaması, su tesisatının yenilenmesi, parke döşenmesi, kapı ve pencerelerin değiştirilmesi, boya ve badanaların yenilenmesi gibi çeşitli bakım ve onarımları yapılan 22 okulun bu giderlerinin, 1.5 milyon YTL'ye mal olduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title