Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Topbaş: -"istanbul'da Maalesef Trafik Kurallarına Uyulmadığı İçin Sıkıntı Yaşanıyor" -"trafik Denetimine Talibiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Yaşanan Trafik Sıkıntısının Kurallara Uyulmamasından Kaynaklandığını Söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yaşanan trafik sıkıntısının kurallara uyulmamasından kaynaklandığını söyledi.

28. Avrasya Maratonu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, trafik denetimine talip olduklarını belirterek, ''İstanbul'da maalesef trafik kurallarına uyulmadığı için sıkıntı yaşanıyor'' dedi.

Topbaş, geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin başkenti Londra'ya gittiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Londra'da kent polisi belediyeye bağlı. Bu kentin metrosunu da görme fırsatı buldum. Fiziki alt yapının ötesinde yönetim ve denetim çok önemli. Londra'da trafikte ciddi kurallar konulmuş. Kameralarla kontrol yapılıyor. Ama İstanbul'da maalesef trafik kurallarına uyulmadığı için sıkıntı yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da söyledim. Trafik denetimine talibiz. Talebimizde haklıyız.''

Londra'da merkeze girmek isteyen araçların 8 paund para cezası verdiğini dile getiren Topbaş, ''Ücretsiz girmek isteyenler için toplu taşıma konulmuş. Merkeze gireceklerden para alma toplu taşımanın yeterliliğiyle olur. Trafiği kilitleyen anlarda alt yapı oluşturulduğunda bu sistem uygulanabilir. İngiltere'de bu şekilde alınan paralar da trafikte kullanılıyor'' dedi.

Topbaş, Vatan ve Bağdat caddelerine kameralar yerleştirdiklerini kaydederek, ''Bu caddelerde trafiği ihlal edenleri tespit ediyoruz. Buradaki sürücüler dikkat etsin. Onları tespit ediyoruz ama ceza yetkimiz olmadığı için ceza vermiyoruz'' diye konuştu.

-BAYRAM HAZIRLIĞI-

Ramazan Bayramı nedeniyle bütün toplu taşıma araçlarının yine ücretsiz olacağını açıklayan Kadir Topbaş, şunları söyledi:

''Bayramda arkadaşlarımız daha çok mesai harcıyor. Yoğunluğu azaltmak için de belirli yerlerde ek seferler yapmayı planlıyoruz. Tatil uzun bir süreyi kapsadığı için İstanbul dışına çıkanlar da olacak. Bu bakımdan da bir rahatlama olacak. İnşallah sıkıntısız, belasız bir bayram yaşarız. Özellikle İstanbul dışına gidenler mutlaka trafik kurallarına uymalı.''

Topbaş, basın toplantısı sonrası belediyenin diğer binasına geçerek çalışanlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title