Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş Açıklaması

''Suriye ve Mısır, kanayan bir yara ve bir ateş yumağına dönmüştür'' ''Maalesef vicdanlar suskun. Nasıl bir zaman diliminde yaşıyoruz ki insanlık bununla ilgili haykırışta bulunmuyor''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Suriye ve Mısır'ın kanayan bir yara ve bir ateş yumağına dönüştüğünü belirterek, "Maalesef vicdanlar suskun. Nasıl bir zaman diliminde yaşıyoruz ki insanlık bununla ilgili haykırışta bulunmuyor" dedi.

Topbaş, Sancaktepe'de yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtımı, temel atma ve açılışı dolayısıyla Yenidoğan Kapalı Spor Salonu bahçesinde düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Topbaş, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun sadece din kardeşlerinin değil, tüm mazlumların zulümden kurtulması için mücadele eden ecdadın mensupları olduklarını söyledi.

Topbaş, Türkiye'nin güçlenmesinin, yeniden dünyada gündem belirler hale gelmesinin, bu coğrafyalardaki zulümlere karşı duruşa bir örnek teşkil edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Suriye ve Mısır, kanayan bir yara ve bir ateş yumağına dönmüştür. Maalesef vicdanlar suskun. Nasıl bir zaman diliminde yaşıyoruz ki insanlık bununla ilgili haykırışta bulunmuyor. Halen bununla kar etmeyi hesaplayanlar, başka menfaatler peşinde koşanlar var. Çocukların, kadınların katledilmesine Türkiye dışında maalesef herkes seyirci kalıyor. Diliyorum ki bu çaresizlik ortadan kalkar."

Kadir Topbaş, zulümü gördüğü zaman diplomatik nezaket kurallarını bırakarak susmayan ve bunu gündeme getiren, yüreğinden konuşan insanların olması gerektiğini kaydetti.

İstanbul'a bir şehir gibi bakılmaması gerektiğini, kentin bir ülke özelliği gösterdiğini dile getiren Topbaş, şehrin 50 yılda 12 milyon göç aldığını anlattı.

Topbaş, Sancaktepe'de yapılan yatırımlara değinerek, bunların devam edeceğini, ilçeye metro getireceklerini belirtti.

"Ağlayabiliyorsanız Suriye'nin acısını hissedersiniz"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da bir taraftan ülkenin aydınlık yarınları için her anlamda çalışırken, diğer taraftan da dünyanın farklı coğrafyalarında mazlumların ve mağdurların gözyaşına, ölümüne ve şiddete maruz kalmak suretiyle katledilmesine şahitlik ettiklerini söyledi.

Bu acılar karşısında kayıtsız kalmanın mümkün olamayacağını dile getiren Babuşcu, "Gerek Mısır'daki, Suriye'deki, Filistin'deki ve dünyanın hangi mazlum coğrafyasında olursa olsun zulüm altında olan bütün kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Firavunların, diktatörlerin, zalimlerin bertaraf olması için Rabbimizin 'Kahhar' sıfatıyla o zulümlerin bertaraf olabilmesi için dua ediyoruz" diye konuştu.

Babuşcu, dünyadaki mazlumların ve mağdurların sesi olma konusunda da yapmaları gereken herşeyi yapacaklarını vurgulayarak, "Çevre duyarlılığı için Taksim Gezi Parkı'nda sadece yerleri değiştirilmek üzere sökülen ağaçlardan hareketle ortaya provakatif bir tavır koyanları, oradaki sadece sökülen ağaçlar için çevreci bir duyarlılık anlamında tavır koyduğunu iddia edenleri, kimyasal gazla Suriye'de katledilen 1400 kişi için, çırpına çırpına can veren o yavruların karşısında sessiz kalmasını, 'gezizekalılıkları' noktasında 'yazıklar olsun' diyerek kınıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında, Muhammed el-Bilteci'nin Mısır'daki katliamda hayatını kaybeden kızı Esma'ya yönelik mektubunun okunduğu sırada gözyaşlarını tutamadığını hatırlatan Babuşcu, "Başbakanımızın, programda Esma şehidimize babasının yazdığı mektup okunurken gözyaşlarına beraber şahitlik etti. Hepimiz ağladık. Biliyor musunuz ağlayamayanlar asla anlayamazlar. Ağlayabiliyorsanız Suriye'nin acısını hissedersiniz. Ne mutlu bize ki ağlayabilen bir Genel Başkanımız, Başbakanımız var" ifadelerini kullandı.

Babuşcu, 2014'te yapılacak yerel seçimlere değinerek, "Dünyada olan bitenlerin, Gezi Parkı üzerinde oynanan senaryonun yeni versiyonlarının da yeniden sahnelenmek isteneceği bilinci içerisinde sorumluluklarımızı kuşanacağız" dedi.

Konuşmaların ardından 'Sancaktepe Meydan Parkı'nın açılışı yapıldı, Sancaktepe Yenidoğan Kültür Merkezi'nin de temeli atıldı.

Başbakan Erdoğan'ın da mesaj gönderdiği törene, AK Parti milletvekileri Bilal Macit, Osman Boyraz, Mehmet Domaç ile Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title