Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: - ''ilçe Ve İlk Kademe Belediyelerince Yapılan Mevcut İmar Planları, Su Havzalarını Tehdit Eder Boyutta''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe ve ilk kademe belediyelerince yapılan mevcut imar planlarının su havzalarını tehdit eder boyutta olduğunu belirterek, ''Biz bu imar planlarını kabullenmiyoruz. 1/25000'lik Nazım İmar Planları tamamlandığında İstanbul'un tamamı bu planlara tabi olacak'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe ve ilk kademe belediyelerince yapılan mevcut imar planlarının su havzalarını tehdit eder boyutta olduğunu belirterek, ''Biz bu imar planlarını kabullenmiyoruz. 1/25000'lik Nazım İmar Planları tamamlandığında İstanbul'un tamamı bu planlara tabi olacak'' dedi.

Topbaş, Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fouchon ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının İstanbul'un su havzalarındaki kuruma ve yapılaşmaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Su havzalarında kuruma olmadığını, ama tehdit altında olduğunu bildiklerini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:

''Havzalardaki mutlak ve kısa koruma alanlarında yapılaşmaya müsamaha göstermiyoruz. Su havzaları bizim için olmazsa olmaz, vazgeçilmez hayat kaynaklarıdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren bir kısmı su havzalarında olmak üzere 5 bin yıkım gerçekleştirdik. Özellikle mutlak koruma alanlarında hiçbir yapının olmaması gerekiyor. Bu alanlarda yapılacak yapılara toleransımız ve müsamahamız olamaz. Var olanlar gerek görüldükçe, kontrol altına alınamadığı takdirde, mevcut yapıların başka bir yere taşınması söz konusu olacak. İhtiyaç duyduğumuz an bunu da yaparız.''

-''İMAR PLANLARI HAVZALARI TEHDİT EDER BOYUTTA''-

Topbaş, buralarda bulunan mevcut yapıların bir bölümünün eski köy statüsündeki yerleşim alanları olduğunu ve bunların atıklarını kolektörle alıp toplama çalışması yaptıklarını kaydetti.

Havzaları tehdit edecek hiçbir olumsuz talebe ''evet'' demeyeceklerini vurgulayan Topbaş, İSKİ'nin ilçe ve belde belediyeleriyle bu konuda süren davalarına ilişkin de şunları söyledi:

''Daha önce ilçe ve alt kademe belediyelerinin bu alanlarda yaptıkları imar planlarını kabullenemiyoruz. O imar planları maalesef su havzalarını tehdit eden boyutlarda hazırlanmış. Bizim öngördüğümüz, havzaları koruyan, İstanbul'un ekolojisini, yaşam alanlarını dikkate alan planlar. Onun için bu planların uygulanmamasını arzu etmemize rağmen, bazı belediyeler 'Bizim planlarımız var, bunlara göre hareket ederiz, bunlar yasaldır' diyorlar. Şu anda İstanbul'un 1/100000'lik Çevre Düzeni Planını bitirdik. 1/25000'lik Nazım Planları da İmar Komisyonunda değerlendiriliyor. Bu bittiğinde İstanbul'un tamamı bu planlara tabi olacak. Belediye başkanlarına kaynaklarımızı tehdit eden, bireysel fırsatları toplumsal değerlere tercih etmemelerini öneriyoruz. Burada bir çatışma var ama daha sonraki süreçte planlar da gelince mesele bitecek.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title