Haberler

Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin, "Şu anda yargının hala devam etmekte olan konusu ve konularıyla ilgili konuşmayı ve değerlendirmeyi doğru bulmuyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin, "Şu anda yargının hala devam etmekte olan konusu ve konularıyla ilgili konuşmayı ve değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu, yargıya olan saygımızdır." dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ile Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı Sözleşmesi'nin imza töreninde basın mensuplarının, damadı Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Kadir Topbaş, 40 yılı aşkın siyasi hayatında yargıyla ilgili ve yargıya intikal etmiş konularda konuşmadığını ifade ederek, "Bu yargıya olan saygımdır ve böyle bir sorumluluktur. Böyle baktım. Bu benim yakınım veya uzağım olsa veya belediyemin herhangi bir konusuyla ilgili dava da olsa. Bunu net olarak ifade etmek istiyorum. Ben zaten tavrımı ilk günlerde koydum. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, 'Kızım Fatma da olsa kolunu keserim.' diye. Biz bu ahlak ve bu anlayıştayız." diye konuştu.

Ailesi olarak gördüğü İstanbul'da yaşayanların sorumluluğunu üstlendiğini ve onlara hizmet ettiğini anlatan Topbaş, yaptıkları metroların gelecekte çok daha iyi algılanacağını söyledi.

Kente yaptığı hizmetlerin, verilen sorumluluğun yansıması ve gereği olduğunu dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:

"Şu anda yargının hala devam etmekte olan konusu ve konularıyla ilgili, zaman zaman beni de itham eden belediyemle ilgili davalarda olsun, konuşmayı ve değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu, yargıya olan saygımızdır. Çok da detaylara bakmıyorum. Açıkça net de ifade edeyim. Neyin nesidir, ne oldu bitti bunlara da bakmıyorum. İşime bakıyorum.

Burada düşüncelerim ve değerlerim; 'Bu kente daha neler yapabiliriz, bu kenti daha nasıl geliştirebiliriz?' Yoksa bir yerlere takılarak, bir yerlerin ortamında ve kavgasının içerisinde olmak istemem ve girmiyorum da. Yargı ve adalet, buna güveniyorum. Bu adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki adaletin tecellisi herkesin beklediği şeydir. Adaletin vereceği karar önemlidir. Bizim burada kalkıp da bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur."

Bir gazetecinin, "Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Kavurmacı evde mi, hastanede mi tedavi görüyor? sorusuna Topbaş, "Detaylara girmeyeceğim. Ciddi bir rahatsızlığı vardı geçmişte de. Tabii onu kendisi takip edecek, edecekler." karşılığını verdi.

"Kavurmacı ile görüştünüz mü?" sorusunu da Topbaş, "Ben gördüm ama çok fazla değil. Sadece görüşme imkanı oldu ama çok detaylı görüşmedim." diye cevapladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Sancaktepe Çekmeköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title