Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Açıklaması

Kütahya'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin 10 yıl içinde dünyanın dördüncü büyük karar verici ülkesi olacağını söyledi.

Kütahya'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin 10 yıl içinde dünyanın dördüncü büyük karar verici ülkesi olacağını söyledi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde belediye tarafından yaptırılarak Arima Mimarlık'a satılan GDZ Gediz Otel'in açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, burada yaptığı konuşmada, hudutların kalktığı ve dünyanın global bir köy haline geldiği bir sürecin yaşandığını belirtirken, dünyada güç dengelerinin yer değiştirdiğini söyledi. Dünyadaki bu değişim ve dönüşümü iyi okuyabilen, görebilen ve hissedebilenlerin ülkelerini geleceğe taşıyabildiklerini, dünyayı etkileyen ülkeler arasına girdiklerini belirten Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde böyle bir süreci yakalayan Türkiye'nin Çin'den sonra kalkınmasını sağlayan iki büyük ülkeden birisi olma özelliğini gösterdiğini ifade etti.

Topbaş, "Görüştüğümüz her yabancı, gittiğimiz her ülke yöneticisi ve bize gelen ziyaretçiler bunun sırlarını sormaktalar. Üç ay kadar önce eski Seul Belediye Başkanı dostumuz şu anda Güney Kore Cumhurbaşkanı, İstanbul'daki görüşmemizde, '10 yıl içerisinde dünyanın geleceği konusunda karar veren ülkelerden biri de Türkiye olacak' ifadesini kullandı. 4 ülkeden birisinin Türkiye olacağını söyledi. Bir devlet adamının Türkiye'yi gözlemlemesi anlam taşımakta. Geçmişle mukayese ettiğimiz zaman çok önemli mesafe aldık. Ben bu arada özellikle Gediz Belediye Başkanına böyle böyle bir otelin hayata geçmesini sağladığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz'de, kaymakamıyla, belediye başkanıyla, sivil toplum örgütleriyle, milletvekilleriyle, halkla beraber güç birliğinin yaşatıldığını gördüğünü, bu birliği sağlayan herkesi de canı gönülden kutladığını söyledi.

Dünyanın en güzide turistik alanının Gediz'deki Murat Dağı'nda olduğunu belirten Çiftçi, "2000 metre yükseklikte 42 derece sıcak su var, gözünüzün alabildiği alan orman. Gediz meşhur bir ilçedir, nehrinden de kaynaklanır bu. Gediz Nehri'nin doğduğu dağdır burası. Burada Pamporovo'daki kayak tesislerinden çok daha güzel tesislerin yapılabileceği alanlar da var. Burada bir otel yapımı için çalışmalarımızı tamamladık. Sayın başkanım 'yol' dedi. Hakikaten gelirken biraz dikkatlice baktım. 6 küsur metrelik yol. 2 araba zor geçiyor. Bunun olması lazım geldiğini her fırsatta, her mekanda ve her yerde söyledik. Çavdarhisar'a kadarki alan ihale edildi, duble yol yapılıyor. Hayırlı olsun Gediz'e. Çavdarhisar-Gediz arası projelendiriliyor, inşallah projesi biter bitmez orası da yapılacak. Dünyanın ilkleri var Kütahya'da. Dünyanın ilk borsası Kütahya'da. Dünyanın en büyük Zeus Tapınağı Kütahya'da. Dünyanın ilk toplu iş sözleşmesi Kütahya'da. Dünyanın ilk çini müzesi Kütahya'da. Her ne kadar İstanbul'da doğduysa da Evliya Çelebi Kütahyalı. Kütahya'nın da böyle ayrı bir güzelliği var. İşte insanlar bu tür yerlere artık hayran hayran bakıyorlar ve gelmek istiyorlar. Biz de buraları yollarıyla birlikte imar edip güzelleştireceğiz ve dünyayı buralara daha da hayran bırakacağız" dedi.

Daha sonra törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, GDZ Gediz Oteli yöneticileri Erol Kuzubaşıoğlu, Erhan Altuğ ve Recep Kanlı tarafından; içerisinde Türk hamamı, jakuzi, fitness salonu, sauna, dinlenme odaları, soyunma odaları, personel odaları, 2 adet toplantı salonu, bekleme odası ve fuaye, 6 tanesi süit oda olmak üzere toplam 48 odası bulunan lüks otelin açılışı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 6,5 milyon liraya mal olan otelde, turizm, kültürel, sportif, ekonomik, siyasi ve eğlence amaçlı toplantılar için kongre merkezi de bulunuyor. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title