Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'ye Giderek İncelemelerde Bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'ye Giderek Sel Baskınından Olumsuz Etkilenen Bölgelerde İncelemede Bulundu. Başkan Topbaş, Su Basan Evlere Eşya; Çeyizleri Sular Altında Kalan Nişanlı Kızlara da Çeyiz Yardımı Sözü Verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri'ye giderek sel baskınından olumsuz etkilenen bölgelerde incelemede bulundu. Başkan Topbaş, su basan evlere eşya; çeyizleri sular altında kalan nişanlı kızlara da çeyiz yardımı sözü verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural ile birlikte Silivri'ye giderek sel baskınından olumsuz etkilenen bölgelerde inceleme yaptı. Silivri Belediyesi'nde Başkan Hüseyin Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, Silivri Belediyesi yöneticileri tarafından karşılanan Topbaş, daha sonra sel baskınından etkilenen Mimarsinan Mahallesi Yavuz Selim Caddesi ve Yeni Mahalle Gül ve

Karanfil Sokak çevresinde incelemede bulundu. Vatandaşın isteklerini dinleyen Başkan Topbaş, belediyenin ilgili daire müdürlerine talimat vererek sorunların giderilmesini istedi, selden etkilenen evlere eşya; çeyizleri sular altında kalan nişanlı kızlara da çeyiz yardımında bulunma sözü verdi.

Topbaş, Silivri halkına "geçmiş olsun" dileklerinde bulunarak, "Sıkıntıyı hazırlayanlar yine insanlar. Doğayı doğru kullanmadığımız takdirde bu doğal afetler ciddi ve dünyanın her yerinde var. Bu bir kader değil gerekli çalışmalar yapılmadığı için, arazi doğru kullanmadığı için problem olarak karşımıza çıkmakta. Silivri büyük bir yağış aldı. Artık normal mevsimleri beklemeyeceğiz. Belki bu yıl kış çok ağır geçecek. Bunu bilemiyoruz. Bundan dolayı daha tedbirli, daha tedarikli olmak durumundayız. Büyük

bir sıkıntı çekildi. 130 civarında aracımızla, 500 civarında personelimizle çalışma yaptık, destek vermeye çalıştık" dedi.

Yaralar sarılacağını ve can kaybının teselli verici olduğunu ifade eden Topbaş, "Can kaybı olduğu takdirde onun telafisi mümkün değildir. Sıkıntılar çözülür ama maalesef yılların ihmali ve plansızlık tüm mesele. Geçmiş dönemlerde asırlarda yaşamış olan insanların tercih ettikleri yaşama alanları daha doğru alanlar. Ancak vatandaşın bilinçsizce veya bilinçsiz yaptığının farkında olmadan yaptığı adımlara müdahale etmesi lazımdı. Bu da yapılmamış, bunu da gördük" diye konuştu.

İSKİ'nin bölgede çok ciddi bir yatırıma girdiğini belirten Topbaş, "Şimdi düşünüyorum 71 kilometre bitirdiğimiz kanallar olmasaydı kent merkezinde sel baskınına maruz kalan yerler olur ve çok ciddi sıkıntılar yaşanılırdı. Yaptık ve bitirdik. Dün başkaları vardı, bugün biziz, yarını bilmiyoruz ama bulunduğumuz sürece bütün siyasi partiler el ele vererek ne hizmet verebiliriz, onu konuşmamız gerekir. Maalesef çok az da olsa bazı çevrelerce ya da kişilerce 'İstanbul bir susuz kalsa da bayram etseler' gibi

girenler bile oldu. Yani bizim başarısız olmamızı kendileri susuz kalmak uğruna bunu istiyorlar. Halbuki biz de ne yapabiliriz, biz de ne kadar katkıda bulunabiliriz? Eğer birisi başarılı ise Siyasi görüşü ne olursa olsun bir şeyler getiriyorsa, insanlara hizmet veriyorsa bunu desteklemek lazım. Bu ülkede en büyük sıkıntıyı bundan çekiyor" şeklinde konuştu.

(İST-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title