Haberler

İstanbul: Büyük Birlik Partisi'nden Papa'ya Protesto

Beyazıt Meydanı'nda Toplanan Büyük Birlik Partisi (Bbp) Üyeleri, Papa 16.benedict'in İstanbul Ziyaretini Protesto Etti.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan Büyük Birlik Partisi (BBP) üyeleri, Papa 16.Benedict'in İstanbul ziyaretini protesto etti.

BBP üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, öğle saatlerinde Beyazıt Meydanı'nda toplandı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan partililer, attıkları sloganlarla Papa'yı protesto etti. Göstericiler, eylem sırasında sık sık tekbir getirirken, polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Grup adına açıklama yapan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karaca, "Bizleri rencide edici sözleri nedeniyle, temsil ettiği inanç sistemine değil ama Papa'nın şahsına saygı duymadığımızı söylüyoruz. İslam alemini, büyük Türk milletinin inançlarını söven bir insanın bu kadar ilgi ve alaka görmesinden son derece rahatsız olduk. Papa'nın ziyaretinin asıl nedeni yıllardan beri bölgemize saplanmış bir hançer vazifesini gören Fener Rum Patrikhanesi'nin ekümenik sıfatı kazanması için önemli bir engelin ortadan kaldırıldığının dünya kamuyonu duyurulması içindir" dedi.

Açıklama sırasında grup üyeleri sık sık slogan atıp, tekbir getirdi. Bu sırada göstericiler, toplu halde tramvay durağına doğru yürümek istedi. Polis, Ayasofya'ya gitmek isteyen grubun çevresini sardı. Grubun teker teker dağılmasını isteyen polis, toplu yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title