Haberler

İstanbul Bülten - 3

1- CANKURTARAN TATBİKATINDA CANLI MANKENE KALP MASAJI...

* SARIYER BELEDİYESİ YAZ AYLARINDA BOĞULMA OLAYLARININ ÖNÜNE GEÇEBİLMEK AMACIYLA 120 KİŞİYE CANKURTARAN EĞİTİMİ VERDİ.

* TOPLAM 3 HAFTALIK TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMDEN GEÇEN CANKURTARANLAR, KİLYOS`TA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ.

* TATBİKAT SIRASINDA CANKURTARAN TEKNESİ, YÜZMEYE GELENLER İÇİN DUBALARLA ÖZEL OLARAK AYRILMIŞ BÖLÜM İÇERİSİNDEN GEÇTİ.

* BASIN MENSUPLARINA KALP MASAJINI ANLATAN CAN KURTARAN İSE BOĞULMA ROLÜ YAPAN CANLI MANKENE SUNİ TENEFFÜS VE KALP MASAJI YAPTI.

* 3 HAFTA EĞİTİM ALAN CANKURTARANLAR, SINAVDAN GEÇİRİLECEK, BAŞARILI OLARLAR SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKA ALACAK.

Sarıyer Belediyesi, 3 hafta boyunca eğitim verdiği 120 cankurtaranla Kilyos Tırmata Turistik Tesisleri`nde boğulma olaylarına nasıl müdahale edileceğini gösteren bir tatbikat yaptı. Tatbikatta boğulma rolü yapan kişiye denizden ve karadan müdahele edildi. Denizde yüzmeye gelenler için dubalarla özel olarak ayrılmış bölümde gezerek tehlike arz eden cankurtaran teknesi boğulma rolü yapan mankene can simidi ile müdahele etti. Ardından karadan getirilen ipe bağlı bir can simidi canlı mankene takıldı ve kumsaldaki cankurtaranlar iple mankeni kıyıya çekti. Sahile çıkarılan canlı mankene suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı. Canlı manken ardından ambulansa götürüldü. Ardından basın mensuplarına gösterilmek üzere canlı mankene ikinci kez suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı.

Yaz aylarında sıklaşan boğulma vakalarının önüne geçmek isteyen 12 plajlı belediye, cankurtaran eğitimi vermeye başladı. Kendilerine başvuran 120 kişiye 3 hafta boyunca teorik ve uygulamalı eğitim veren Sarıyer Belediyesi, eğitim sonunda yapacağı sınavda başarılı olan adaylara Sağlık Bakanlığı`ndan onaylı sertifika verecek. Sarıyer Belediyesi yetkilileri, plajlarda yaz boyunca 24 saat sağlık ekibi bulunacağını da kaydetti. Sarıyer`e bağlı 12 plajın önemli üç noktasında da sürekli ambulans bulunduralacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title