Haberler

İstanbul Boğazı'nda Su Sporları Yarışları... - Asya'dan Avrupa'ya 18. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek Ve Yelken Yarışları, 23 Temmuz Pazar Günü Yapılacak

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) Samsung Electronics ana sponsorluğunda organize ettiği Asya'dan Avrupa'ya 18. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek ve Yelken Yarışları, 23 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) Samsung Electronics ana sponsorluğunda organize ettiği Asya'dan Avrupa'ya 18. Uluslararası Boğaziçi Yüzme, Kürek ve Yelken Yarışları, 23 Temmuz Pazar günü yapılacak.

TMOK Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Türkay Peker, Ataköy Olimpiyatevi'nde Samsung Electronics yetkilisi Insik Ryu ve TMOK üyesi Engin Aksan ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, organizasyon hakkında bilgi verdi.

Peker, bu yılda yüzme yarışlarına büyük ilgi olduğunu, ancak güvenlik nedeniyle katılımın 403 kişiyle sınırlı tutulduğunu söyledi. Yüzme yarışlarına yabancıların da ilgi gösterdiğini belirten Peker, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Hırvatistan, İngiltere, İspanya, İsviçre, Kanada, Romanya ve Yunanistan'dan toplam 41 yabancı sporcunun boğazda yüzeceğini kaydetti.

Samsung'un 3 senedir sponsor olduğunu vurgulayan Türkay Peker, ''Organizasyonun bütçesi yaklaşık 110 bin YTL. Samsung'un sponsorluğu olmasaydı işimiz zor olacaktı. Samsung'a ve diğer sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

-BAKAN TÜZMEN YİNE YÜZECEK-

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, bu sene de yüzme yarışlarına katılacağı bildirildi.

TMOK Üyesi ve Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü Engin Aksan, bakan Tüzmen'in 1 numara ile yarışacağını, CHP'li Halil Akyüz'ün de 2 numara ile yüzeceğini belirterek, ''Kürşat Tüzmen, 46-50 yaş grubunda, Akyüz ise 61-65 kategorisinde yüzecek. Tüzmen'in kategorisinde 31'i erkek olmak üzere 38 kişi var ama Akyüz'ün kategorisinde sadece kendisi yarışacak. Eğer Halil Akyüz yarışı tamamlarsa birinci olması kesin'' diye konuştu.

-YARIŞ PARKURU-

Yüzme yarışı saat 10.30'da Kanlıca İskelesi, kürek yarışı saat 10.10'da Arnavutköy İskelesi, yelken yarışı ise saat 09.50'de Kandilli İskelesi açığından start alacak ve yarışlar Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı rıhtımında sona erecek.

Yelkende yat yarışları ve dragonlarla gösteri yarışları, kürekte ise 6 kategoride yarışlar yapılacak.

Kanlıca ve Kuruçeşme arasındaki 6 bin 380 metre uzunluğundaki parkurda, organizasyon sırasında mülki, askeri ve sivil toplam 44 gemi, bot ve deniz aracı ile 1 deniz ambulansı ile kıyıda 6 ambulans, 4 hastane ve 1 Kızılay ilkyardım çadırının hazır olarak bekleyeceği kaydedildi.

Yüzmede yarışın 2 saat ile sınırlı olduğu, birinci gelen yüzücüden yarım saat sonra yarışa son verileceği ve bitiş noktasına ulaşamayan sporcuların sudan çıkarılacağı bildirildi. Yarışlar CNN Türk tarafından naklen yayınlanacak.

Bu arada, yüzmede rekorun 0.39.30.22 ile İstanbul'dan Hakan Eskioğlu'na ait olduğu ifade edildi.

Öte yandan, tüm yarışmacılar yarışma süresince ferdi kaza sigortası ile sigorta edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title