Haberler

"İstanbul Birnokta" dergisinden şair Süleyman Çelik için özel program

Üsküdar merkezli aylık edebiyat dergisi "İstanbul Birnokta" tarafından şair ve yazar Süleyman Çelik için "20. Yılında Bir Nokta ve Bir Şairin Seyir Defteri" etkinliği düzenlendi.

Üsküdar merkezli aylık edebiyat dergisi "İstanbul Birnokta" tarafından şair ve yazar Süleyman Çelik için "20. Yılında Bir Nokta ve Bir Şairin Seyir Defteri" etkinliği düzenlendi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte ilk olarak ressam Bünyamin K'nın Çelik'in son kitabı, "Aşkla Git" için çizdiği resimlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Ardından Kemal Bağırlar ve şair Nurettin Durman tarafından Süleyman Çelik'in şiirleri okundu.

Derginin genel yayın yönetmenliğini yürüten Resul Tamgüç, yaptığı konuşmada Çelik'in, edebi yönünü anlattı.

Çelik'in şiirlerinin ele alındığı, "Bir Şairin Seyir Defteri" adlı panelde ise Şair Arif Dülger, Çelik'in şiirlerini dostluk kavramı üzerine kurduğunu belirtti.

Süleyman Çelik'le üniversite yıllarında ev arkadaşlığı yaptıklarını anlatan Dülger, "O dönemde şiire olan ilgimiz, bizi birçok yerde bir araya getirdi. Kardelen ve Düş Çınarı dergilerinde başlayan müşterekliğimiz, bugün de Birnokta dergisinde devam etmekte. 1994'te de bir dönem radyoculuk maceramız oldu." ifadelerini kullandı.

Şair Hüseyin Akın da Süleyman Çelik'in ilk kitabını 1991'de okuduğunu ve Çelik'in şiirini o günden beri takip ettiğini söyledi.

Akın, Çelik'in şiirde çok büyük meseleleri çok yalın ifadelerle anlatabildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"İnsanlara çok nahif, çok saf ve berrak şekilde şiirler aktarıyor. İçerisinde zorlama beylik laflar, zoraki kelimeler asla bulamazsınız. Onun şiirini Ziya Osman Saba ve Behçet Necatigil arası bir yerde görüyorum. Serin yaz akşamlarından, tanklara dur diyen öfkeye kadar birçok duyguyu bulabilirsiniz şiirlerinde. Şiirinde değiştirme bir duygu söz konusu değil, inanmak da bilmek de içinde derin bir sessizlik barındırır, onun dizelerinde. Süleyman Çelik şiirlerinin yeterli derecede incelenmediğini düşünüyorum. Onun şiiri hakkında doktora ve yüksek lisans tezleri yapılması gerekir."

Şair Sıddık Ertaş ise Süleyman Çelik şiirinin bu topraklara her bakımdan bağlı olduğuna dikkati çekerek, "Biz bu medeniyetin bugünkü çocukları olarak belli bir dönemde kendi öz değerlerimizden bir kopuş yaşadık. Atalarımızdan koparıldık, kendi toplumumuza ve toplumsal değerlerimize yabancılaştırıldık. Bu ortamda Çelik, şiirleriyle bizlere ümit oluyor. Onun bu topraklara bağlılığı bizi kendimize getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Şair Süleyman Çelik ise etkinliğin düzenlenmesinin kendisini memnun ettiğini kaydederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra, "İstanbul Birnokta" dergisinin Genel Yayın Danışmanı Mürsel Sönmez, Çelik'e hediye takdim etti.

Etkinliğe, derginin okuyucularının yanı sıra şair, yazar, edebiyatçı ve fikir adamları katıldı.

Bu arada, derginin yazar ve şairlerinin Süleyman Çelik'e sürpriz olarak çıkardığı "Süleyman Çelik Özel Sayısı"nda, Çelik'i tanıyan yazar ve şairlerin onunla ilgili yazıları, değerlendirmeleri ve eleştirilerinin yanı sıra şairin birçok eski fotoğrafı da yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Çelik İstanbul Üsküdar Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title