Haberler

İstanbul Beyoğlu'nda Uşak Halısı Rüzgarı Esecek

Uşak Belediyesi kentin önemli değeri olan ve eski günlerine dönme yolunda önemli mesafeler kat eden Uşak halıları için çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak Belediyesi kentin önemli değeri olan ve eski günlerine dönme yolunda önemli mesafeler kat eden Uşak halıları için çalışmalarını sürdürüyor.

Gerek Dokur Evi'nde devam eden canlandırma çalışmaları, gerekse uluslar arası ve Türkiye içi tanıtım organizasyonları ile başarılı bir yol haritası çizen belediye bir organizasyonda daha Uşak halılarını tanıtacak. Buna göre Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi 19 Ağustos ve 25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Uşak halılarını ağırlayacak. İstanbul'da halıları yerli ve yabancı misafirlere tanıtılacağı organizasyon Uşak halılarının daha iyi konumlara gelmesinde bir basamak olacak. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, halıların tanıtımı ve gelişiminde bir organizasyona daha katılmanın heyecanını yaşadıklarını iletti. Halıların daha iyi konumlara gelmesi için bu tür organizasyonların faydalı olduğunu anlatan Başkan Erdoğan, " İlimizin has değeri olan halılarımız bizler için daima önemli bir yer tutmuştur. Bu nedenle halımızın en iyi yerlerde olması adına sürekli planlamalar gerçekleştirdik. Planlamalarımızda ise tanıtım her zaman en ön sıralarda oldu. Bu kapsamda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz" dedi.

Uşak Belediyesi'nin tanıtım organizasyonları ile halıların gelişimine katkı sağlamaya devam ettiğinin altını çizen Başkan Erdoğan, bu kapsamda tanıtım adına çalışmalara çok yönlü devam edeceklerini anlattı. Tanıtımın sayesinde talebin de önemli bir aşamaya geldiğini aktaran Erdoğan, "Halılarımızın tanıtımı için başlattığımız çalışmalar neticesinde halılarımıza yoğun bir ilgi geldi. Bu ilgiye istinaden bizde dokuyucularımızın artması için sürekli Dokur Evimizde kurs vermekteyiz. Kurslar halı talebini karşılamada fayda sağlıyor" şeklinde konuştu. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title