Haberler

İstanbul: Batmanlı Selzedeye Yardım Eli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Batman'da Sel Felaketinde Protez Kolunu Kaybeden Şenay Eşiyok'a Yardım Elini Uzattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Batman'da sel felaketinde protez kolunu kaybeden Şenay Eşiyok'a yardım elini uzattı.

Batman'da, 31 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında hayatı felç eden sel felaketinde protez kolunu kaybeden 23 yaşındaki Şenay Eşiyok'un yeni protezi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü'nce yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tedavisi ve yeni protezin yapımı için salı günü saat 16:30'da İstanbul'a getirilen Şenay Eşiyok'un Tophane'de Özürlüler Müdürlüğü'nde muayenesi yapıldı, protez ölçüleri alındı. Şenay Eşiyok, bir hafta sürecek tedavinin ardından tekrar Batman'a dönecek.

2000 yılında geçirdiği trafik kazasında sağ kolunu kaybeden ve bugüne kadar protez koluyla yaşamını sürdüren Şenay Eşiyok, geçen günlerde sel felaketinde protez kolunu da sel sularında kaybetti. Dar gelirli bir ailenin 8 çocuğundan biri olan Şenay Eşiyok, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, geçen hafta yaraları sarmak için bölgeye giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yeni protez yapımı için yardım talebinde bulunduğunu ve talebinin olumlu karşılandığını belirtti. Ağabeyi ile birlikte İstanbul'a gelen ve bir hafta boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olan Şenay Eşiyok, tedavisini sağlayan büyükşehir belediyesine minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Ortez-Protez Atölyesi kurulduğu 2001 yılından bu yana maddi durumu yetersiz ortopedik engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediliyor. Ortopedik engellilere malzeme desteği sağlamak için kurulan Ortez-Protez Ünitesi engelli vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Ortopedik engeli bulunan ve Özürlüler Müdürlüğü'nden Ortez-Protez desteği almak isteyen İstanbullular fakirlik kağıdı, ikametgh, sağlık kurulu raporu ve kimlik fotokopisiyle Merkezi Tophane'de bulunan Özürlüler Müdürlüğü'ne gelerek kayıt yaptırıyor. Kayıt işleminden sonra kurum doktorları tarafından muayene edilen engelliye cihazları kısa sürede teslim ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title