Haberler

İstanbul: Başkortostan Başbakanı Rafael Baydavletov Tim'de Seminere Katıldı

Türkiye'ye Gelen Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov, Türkiye'yle Başkortostan Arasında Yıllara Dayanan Bir İşbirliğinin Olduğunu Söyleyerek, "Başkortostan'da 60'tan Fazla Türk Firması Bulunmaktadır, Yatırımların Artması İçin Türk Firmalarını Ülkemize Davet Ediyoruz" Dedi.

Türkiye'ye gelen Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov, Türkiye'yle Başkortostan arasında yıllara dayanan bir işbirliğinin olduğunu söyleyerek, "Başkortostan'da 60'tan fazla Türk firması bulunmaktadır, yatırımların artması için Türk firmalarını ülkemize davet ediyoruz" dedi.

Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde (TİM) Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı'yla görüştükten sonra "Başkortostan Sanayi Sergisi'ni" açtı. Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov, daha sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik seminere katıldı.

Türkiye'ye ziyarette bulunan Başbakan Rafael Baydavletov başkanlığındaki Başkortostan Cumhuriyeti heyetinde, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Geliştirme ve Sanayi Bakanı Yuriy Pustovgarov, Dış Ekonomik İlişkiler ve Ticaret Bakanı Boris Kolbin başta olmak üzere bakan yardımcıları, bürokratlar ve işadamları yer aldı. Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile birlikte, Dış Ticaret Kompleksi'nde "Başkortostan Sanayi Günleri Sergisi"nin açılışını yaptı. Başkortostan Cumhuriyeti'nin tanıtımına dönük seminerin açılışında Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov, Devlet Bakanı Tüzmen ve TİM Başkanı Satıcı birer konuşma yaptı. Seminerin ardından Başkortostan Başbakanı Baydavletov'la Bakan Tüzmen bir araya gelecek.

"YATIRIMLARIN ARTMASI İÇİN TÜRK FİRMALARINI ÜLKEMİZE DAVET EDİYORUZ"

Başkortostan Cumhuriyeti Başbakanı Rafael Baydavletov yaptığı konuşmada, "Rusya federasyonları arasında Başkortostan, çok yönüyle öne çıkmaktadır. Gerek tarım ürünleri gerekse zengin yeraltı kaynaklarıyla önemli bir yerdedir. Ekonomisinin ana yönleri makine kimya ve petro kimyaya dayanmaktadır. Rusya federasyonları arasında tarım ürünleri üretiminde 3. sıradadır. Türkiye Cumhuriyetiyle Başkortostan arasında yıllara dayanan bir işbirliği vardır. Karşılıklı anlaşmalar imzalanmıştır. Ankara ile Ufa şehri kardeş şehir ilan edilmiştir. Türk şirketleri ve kurumlarına önem verilmekte ve ilgi duymaktadır. Ticaretin aynı sıra yüksek teknolojik üretimlerle de Türkiye ve ülkemiz arasında ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Başkortostan'da 60'tan fazla Türk firması bulunmaktadır. Yatırımların artması için Türk firmalarını ülkemize davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra sözü alan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Geçtiğimiz ay Başkortostan'da 2 tesis açtık. Bir ay sonra yine burada buluşmamız mutluluk verici. Başkortostan Rus içerisinde önemli bir ekonomi Rusya'nın yanında dünya çapındaki üreticilerdendir. Rusya ekonomik açıdan stratejik ortağımızdır. 2006 yılı sonunda 20 milyar dolarlık Dış ticaret ortaklığımız vardır. Rusya içerisinde Başkortostan ayrı bir yeri ve önemi vardır. 12.5 milyon dolarlık bir dış yatırım ortaklığımız vardır. 60'tan fazla Türk firmamız orada bulunmaktadır. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin bir Türk işadamı göreceksiniz bu Türk girişimciliğinin göstergesidir. Burada yapılan tanıtım da bir çok yeni açılım getirecektir" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürşad Tüzmen, CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadolu'nun iddialarının hatırlatılması üzerine, "Bu tür iddialar hayli fazla. Bunun için dün bir yazılı açıklama yaptık iddiayı yayınlayanlar bu açıklamayı neden görmediler bilmiyorum. Bu iddiayı da Nasrettin Hoca'nın 'Veli değil Nebidir' hikayesi en uygun cevap olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title