Haberler

İstanbul: Başkan Topbaş'tan Trafik Sorunuyla İlgili Açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Son Zamanlarda Yaşanan Trafik Sorununu, Müteahhitlerin İşleri Zamanında Teslim Etmemelerine Bağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da son zamanlarda yaşanan trafik sorununu, müteahhitlerin işleri zamanında teslim etmemelerine bağladı.

Başkan Topbaş, kentteki trafik sorunuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, İstanbul'un trafik sorununu çözmede ciddi mesafeler alındığını ve alınmaya devam edildiğine değinerek, 13 ay içinde 103 kavşağın tamamlandığı belirtti. Topbaş, "Hummalı bir çalışma yapıyoruz. Yalnız benim özellikle İstanbul'da çalışan müteahhitlerden isteğim şu. Kent şantiyeciliği üzerinde hep durduk ve dedik ki, siz bu işi yaptığınıza göre yurt dışındaki örnekleri mutlaka görün. Hatta şartnamelere bunları koymaya çalıştık. 24 saat yaşayan bir kentte yol yapmak çok kolay bir iş değil. Ama 24 saat esasına göre, halkın yaşamını ciddi ölçüde etkilemeden çalışma yapmak lazım" dedi.

Başkan Topbaş, işini düzgün yapmayan müteahhitlerin canlarının yanacağını söyleyerek, konunun üzerinde ciddiyetle durduklarını ifade etti. Topbaş, "İstanbul trafiğini helikopterle havadan denetletiyorum. İşini düzgün yapmayan müteahhitlerin canını yakacağız. Artık iş son raddeye geldi. Bugün sabah saatlerinde Seyrantepe ve Tekstilkent'te çalışan müteahhitlere yapılan denetimlerde, maalesef TEM üzerinde son 2-3 günde ciddi yoğunluk oluştu. Bunun üzerine müteahhidi arayarak, bölgede ciddi trafik yoğunluğu olmasının gerekçesini sordum. Yaptığımız tespitlerde 9 müteahhitin bizim verdiğimiz kurallara uymadıkları, 24 saat esasına göre çalışmayıp ayrıca trafiği etkileyecek şekilde çalıştıklarını, servis yolları açmadıklarını, trafiğe ve vatandaşa saygılı davranmadıklarını tespit ettik. Tespitler sonucunda bu 9 firmayı, ciddi para cezaları verilmek üzere encümene sevk ettik. Yarın olağanüstü toplantıyla encümende bunun kararı verilecek. Artık kimse kusura bakmasın" diye konuştu.

İnşaatları yaparken vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Topbaş, şantiyelerde devlet memuru gibi 8 saat esasıyla, onun da 6 saatinde çalışarak bu işler bitmez. Özellikle vatandaşların işe gidiş-geliş saatlerinde dikkat edilmesi lazım. Temiz iş yapan müteahhitlere saygımız var, kendilerine teşekkür ederiz. İşlerini bitirince paralarını zaten alıyorlar. Kimsenin parası bizde kalmıyor. Düzgün çalışan insanlara ihtiyacımız var. İşini takip etmeyen müteahhitlerle bu işi yürütemeyiz" şeklinde konuştu.

Zamanı iyi kullanmak açısından belediyenin birçok yerde şantiye açtığını bildiren Topbaş, "Birçok yerde aynı anda çalışma başlattık. Bugün sıkıntı yaşanan noktalarda çalışma yapan 9 müteahhit belirlendi. Genel sekretere ihaleleri, 24 saat çalışma yapacak firmalara vermeleri konusunda uyardım. İstanbul'da çalışmanın 24 saat esasına göre olması gerekiyor, çünkü biz bir hedef koyduk kendimize, bu 5 yıl içinde ulaşıma 18.5 milyon YTL yatırım yapacağız. Tabi bu da şantiye kenti anlamına gelmektedir. Istırap çektirmeden rahatsız etmeden bu yatırımları yapmak zorundayız, müteahhitler kendine çeki düzen verecek. Eğer bizim başarılı görmediğimiz, işini ve çalışma tarzını beğenmediğimiz müteahhit, ihaleyi kazansa bile o kuruluşa iş vermeyeceğiz. İhale iptal edildiğinde de bu kuruluş 2 yıl boyunca ihalelere giremez" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title