Haberler

İstanbul: Başbakan Erdoğan İstanbul'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. Köprünün Yapımına Yönelik Tartışmaların Devam Ettiğini Belirterek, "Biz Konuda Kararlıyız, Çalışmalarımızı Yapıyoruz ve Adımımızı Atacağız, Önümüz Kesilirse Halkımıza Gideceğiz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3. köprünün yapımına yönelik tartışmaların devam ettiğini belirterek, "Biz konuda kararlıyız, çalışmalarımızı yapıyoruz ve adımımızı atacağız, önümüz kesilirse halkımıza gideceğiz" dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 25 kavşak ve yolun toplu açılış törenine katıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Öncelikle söz alan Topbaş, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, belediyenin vatandaşların rahatı için çalıştığını söyledi. Topbaş, 57 kavşak ve yol çalışmasının devam ettiğine dikkat çekerek, "Trafiğin yerelleştirilmesini arzu etmekteyiz" dedi. İstanbul Valisi Muammer Güler ise yaşanan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, altyapı çalışmalarının önemine değindi.

Başbakan Erdoğan ise İstanbul'un Türkiye ve dünya açısından büyük önemi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin gelecek hedefleri İstanbul olmadan gerçekleştirilemez. İstanbul, Türkiye'nin moral kaynağıdır. Büyükşehir Belediyemiz, giderek artan bir tempoda çalışarak, İstanbul'u ismine, geçmişine ve tarihi misyonuna yakışır çağdaş bir dünya kenti haline getirmek üzere önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Her geçen gün hizmet sektörüne yeni halkalar ekleniyor" dedi. Nisan 2004'ten bu yana İstanbul'a 103 kavşak ve yol kazandırıldığını belirten Erdoğan, İstanbul'un her projeyle daha da güzelleşeceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un da yeni yatırımlar yapılmasını gerektiren ciddi ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, "İstanbul trafiğine her gün yüzlerce araç ekleniyor. İmkanları seferber ederek, doğru adımları zamanında atarak yaşanan sorunları en aza indirebiliriz. Bunu yüzde 100 halledemeyiz çünkü İstanbul'un sınırları belli, iskan noktasındaki yapılanması belli. İstanbul'da şu anda kişi başına düşen otomobil sayısı belli, her geçen gün bu daha da artacak. Denizde de, raylı sistemde de, karada da planlamalarımızı doğru şekilde yapacağız. İstanbul'a göçün önüne geçmek durumundayız. Anadolu'da yerinde iskanı temin etmek durumundayız. Her gelenin İstanbul'a yerleşmesi için 'bırakın yerleşsin' diyemeyiz. Buna hakkımız yok. Şehirlerin bizim üzerimizde hakkı var. İstanbul bizim bir vizyon, bir imaj şehrimizdir" diye konuştu.

Kaçak yapılaşmaya dikkat çeken Erdoğan, "Bunlara niye ve nasıl müsaade ettiler. Bu soruların cevabını sadece yasama bulamaz, sadece yürütme bulamaz, yargı, yürütme, yasama hep birlikte bulmak durumundayız. Burada bir ülkenin itibarı yatmaktadır. Bir ülkenin geleceği yatmaktadır. Bunun için dayanışma şart. Şu anda şehir içi ulaşımın hızını artıracak projeler art arda hayata geçiriliyor. Bekara karı boşamak kolay. Bazıları çıkıp konuşuyor. Doğrudur, haklısın. Kardeşim dünyayı da bir gez bak. Oralarda da bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Aynı sıkıntıyı New York yaşıyor, Paris yaşıyor. Onlar üstelik bu altyapıları çoktan başarmış olmalarına rağmen sıkıntı yaşıyorlar" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, 3. köprü tartışmalarına da değinerek, hükümetin bu konuda kararlı olduğunu söyledi. 3. köprüye karşı çıkanlar olduğunu belirten Erdoğan, "Bu zatlar da mimar. Niye karşı çıkıyor. Boğaz'ın güzelliğini bozarmış. Bütün imkanlar, insanlık için. İnsandan daha önde olan bir şey yoktur. Dünyada ne nehirlerin üzerinde 5 tane, 7 tane, 10 tane köprü yapıyorar. Niye, o ülkenin insanı için yapıyorlar. En yüce mahluk insan. Ona hizmet için ne gerekirse yapılır. 3. köprüyü yaptığın zaman, tüm ağır vasıtaları oraya kaydıracaksın, 1. ve 2. köprüyü bundan kurtaracaksın. Otomobiller bile gerekirse 3. köprüyü kullanabilecek. Yükü azaltalım, bunu yapmaya mecburuz. Bunlar 1. köprüye de karşıydı zaten. 2. köprüye de karşı çıktılar. Bunlar geçmişin o malum zihniyetleri. Biz konuda kararlıyız, çalışmalarımızı yapıyoruz ve adımımızı atacağız, önümüz kesilirse halkımıza gideceğiz.

'Biz hazırlıklarımızı yaptık ama önümüz kesiliyor' diyeceğiz. Neresi önümüzü keserse, şikayet mercimiz halkımızdır. Bundan daha ideal, yapılması gereken bir şey yok. Biz çıkış yolları arıyoruz ama birileri de ön kesiyor. Bu mücadeleyi devlet-millet el ele vereceğiz ve bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title