Haberler

İstanbul Barosu'ndan "Polise Yetki" Yasasına Tepki

İstanbul Barosu, Polisin Yetkilerini Genişletmek Üzere Meclis'e Sunulan Yasa Teklifinin Vatandaşların Geleceğini Şekillendirecek Ciddi Sakıncalar İçerdiğini Bildirdi. Baro'dan Yapılan Açıklamada, Mevcut Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasası'nın Tümünün Ele Alınarak Cmk'ya Uyumlu Hale Getirilmesi Gerektiği Kaydedildi.

-İstanbul Barosu, polisin yetkilerini genişletmek üzere Meclis'e sunulan yasa teklifinin vatandaşların geleceğini şekillendirecek ciddi sakıncalar içerdiğini bildirdi. Baro'dan yapılan açıklamada, mevcut Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasası'nın tümünün ele alınarak CMK'ya uyumlu hale getirilmesi gerektiği kaydedildi.

İSTANBUL(ANKA) - İstanbul Barosu, polisin yetkilerini genişletmek üzere Meclis'e sunulan yasa teklifinin vatandaşların geleceğini şekillendirecek ciddi sakıncalar içerdiğini bildirdi.

İstanbul Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, özgürlük ortamını savunmanın güvenliğin ötelenmesi anlamını taşımadığına vurgu yapılarak, "Güvenlik adına hukuk devleti ilkelerinden geriye dönüşü ifade eden bir noktaya ulaşılmasını anlamak mümkün değildir" denildi. Bu türden geçici önlemlerle değşikliğe gidilmesinin demokratik özgürlüklerin ortadan kaldırılması sonucunu doğuracağının ifade edildiği açıklamada, mevcut Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasası'nın tümünün ele alınarak CMK'ya uyumlu hale getirilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Getirilen 'önlemler' şüphelinin tespiti için tüm yurttaşları potansiyel tehlike sayan bir anlayıştır. Bu nedenle, hukuk devleti ve demokratik haklardan geriye dönüşü ifade eden bu son teklifin yasalaşmasının önlenmesi, demokratik kazanımların korunması açısından önemli bir değer taşıyacaktır." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title